Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Manavgat'ta Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı

Manavgat'ta Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı

Manavgat'ta, doğal gaz boru hattı inşaatı sırasında kesilen ve hibe edilen ağaçların kayıtlara geçmeden satılması skandalıyla ilgili, Manavgat Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat'ta Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, doğal gaz boru hattı için kesilen ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne hibe edilen ağaçların kayda girmeden 3’üncü kişi ve kurumlara satıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 15 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında Manavgat Orman İşletme Müdürü’nün de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Manavgat'ta Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı

BOTAŞ tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Alanya-Gazipaşa doğal gaz boru hattı çalışmaları kapsamında Manavgat Taşkesiği Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda gerçekleştirilen ağaç kesimi sonrası çıkan ağaçlar, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne hibe edildi. Ancak, nisan ayında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir ihbar, olayları yeni bir boyuta taşıdı.

Manavgat'ta Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı

İhbarda, hibe edilen ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları tarafından kayda girmeden 3’üncü kişi ve kurumlara satıldığı belirtildi. Bu iddialar üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma sonucunda, Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A., orman muhafaza memuru T.M. ve bazı çalışanların ağaçların satışını yaptığı tespit edildi.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) şüphelilerin banka hareketlerinin incelenmesi talep edildi. MASAK tarafından yapılan çalışmada, Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A., Orman Muhafaza Memuru T.M. ve yakınlarının banka hesaplarına 3’üncü kişi ve şirketler tarafından olağan dışı para transferleri olduğu tespit edildi.

Manavgat'ta Orman İşletme Müdürü dahil 4 şüpheli tutuklandı

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle aralarında Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A., eşi A.A., Orman Muhafaza Memuru T.M. ile Y.Ç., H.A., Y.A., N.Ç., Ö.M., K.A., C.C., A.S. ‘Zimmet, Zimmete Yardım Etme, Suç Eşyasının Satın Alınması’ suçundan JASAT ekipleri tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Olayla ilgili M.Ç., M.Ş., S.A., ve F.K. hakkında arama ve yakalama kararı verildi. Soruşturma devam ederken Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarından O.G. de jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Jandarmada işlemleri tamamlanan A.A., H.A., K.A., T.N., A.A. M.Ş., M.Ç., F.K. ve O.G. sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından alınan ifadelerinin ardından sulh ceza hakimine çıkarılan şüphelilerden Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A. ile H.A., K.A. ve T.N. ‘Zimmet, Zimmete Yardım Etme, Suç Eşyasının Satın Alınması’ suçundan tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de orman yangını kontrolden çıktı! Fabrika otel ve konutlar tehlikede

Denizli'de orman yangını kontrolden çıktı! Fabrika otel ve konutlar tehlikede