Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Ruhsatsız İşletmelere Son Uyarı

Ruhsatsız İşletmelere Son Uyarı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, haftalık olağan encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, ruhsatsız işletmelerin üzerinde durarak esnafa son uyarılarını yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ruhsatsız İşletmelere Son Uyarı
KAYNAK: İHA

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, haftalık olağan encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, ruhsatsız işletmelerin üzerinde durarak esnafa son uyarılarını yaptı. Başkan Özçelik, "Esnafımızın ruhsat denetimlerini 'esnafı sıkıştırıyoruz' şeklinde değerlendirenler var. Ancak biz sadece yasal zorunlulukları yerine getirmelerini istiyoruz" dedi.

“9 İşletmeye Son Uyarı”

Başkan Özçelik, ruhsatı bulunmayan 9 işletmeye son uyarılarının yapıldığını belirtti. Bu işletmelere daha önce üç defa denetim yapıldığını ve ruhsatlarını almaları için tespit varakası bırakıldığını dile getirdi. Özçelik, "Belediye olarak şu ana kadar ruhsatı olmadığı için kapattığımız bir tek işletme yok. Ancak, ruhsat almayan işletmeler için artık son uyarımızı yaptık" dedi.

Alanya'da Spor ve Kış Turizmi Hedefleri

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya'nın kış ve spor turizmini canlandırmak amacıyla yeni projeler planladıklarını açıkladı. Bu projeler kapsamında 2025 ve 2026 yıllarında Alanya'ya 15 bin ile 20 bin sporcu getirmeyi hedeflediklerini belirten Özçelik, Avrupa Voleybol ve Hentbol Şampiyonalarının Alanya'da düzenleneceğini müjdeledi.

“Alanya, Sporcuların Tercihi Olacak”

Özçelik, Alanya'nın spor turizmi açısından önemli bir merkez haline geleceğini ifade ederek, futbol takımlarının da antrenmanlarını Alanya'da yapabileceklerini söyledi. "Bölgelerle ilgili çalışmalarımız başladı, sporcuların bu caddelerde gezdiği ve antrenmanlarını yapabildiği bir Alanya oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Yeni Çevre Yolu ve Arıtma Projeleri

Alanya'da devam eden çevre yolu projesiyle ilgili de bilgi veren Özçelik, belediye olarak üzerlerine düşen sorumlulukların büyük bir kısmını yerine getirdiklerini açıkladı. Oba ve Tosmur mahalle sınırları içerisindeki tünelin tamamlanmak üzere olduğunu, Kestel Mahallesi'nde de kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

“Yeni Arıtma Projesi Başlıyor”

Başkan Özçelik, Alanya'da yeni bir arıtma tesisinin yapımına da başlanacağını duyurdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülecek bu projede, 2028 yılına kadar Alanya'nın hiçbir koku ve kirlilik üretmeyen modern bir arıtma sistemine kavuşacağını belirtti.

Tarihi Alanda Yeni Keşif

Mahmutlar Mahallesi'ndeki Naula Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında Alanya Belediyesi'nin katkılarıyla yeni bir tarihi alan keşfedildi. Başkan Özçelik, bu bölgenin temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından kazılara başlanacağını ve Müze Müdürlüğü ile işbirliği içinde hareket edileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seyhan Nehri yatağına verilen su kesildi! İşte nedeni

Seyhan Nehri yatağına verilen su kesildi! İşte nedeni