Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Turizm Sektöründe İstihdam Kriteri Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Antalya’da Turizm Sektöründe İstihdam Kriteri Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Antalya’nın ekonomisini canlandıran turizm sektöründe yaşanan istihdam kriteri sorunu, yerel yönetimlerin ve bakanlıkların çabalarıyla çözüme kavuşuyor. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Turizm Sektöründe İstihdam Kriteri Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Antalya’nın ekonomisini canlandıran turizm sektöründe yaşanan istihdam kriteri sorunu, yerel yönetimlerin ve bakanlıkların çabalarıyla çözüme ulaşıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, bu konuda yapılan çalışmaların sonuç verdiğini belirtti.

İstihdam Kriteri Sorununun Çözümü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “2024 Yılında Turizm Sektöründe Uygulanacak İstisnalar” düzenlemesi, yurt içinden yapılacak başvurularda iki yabancıya kadar çalışma izni başvurularının istihdam kriteri uygulanmaksızın değerlendirilebilmesine olanak sağlıyor. Bu düzenleme, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli seyahat acenteleri ile sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren ve Sağlık Bakanlığından yetkilendirilmiş aracı kuruluşları kapsıyor ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

ATSO’nun Rolü ve Çalışmaları

ATSO Başkanı Ali Bahar, bu konuda yapılan çalışmaların sonuç verdiğini ve ATSO’nun bu konuda aktif bir rol oynadığını belirtti. Bahar, “Biz ATSO ailesi olarak tüm komitelerimizle, 60 bini aşkın üyemizle bütün sorunların üstesinden birlikte gelebilecek kuvvetteyiz. İstihdam kriteri uygulanmaksızın yabancı çalışanlara ilişkin çabalarımız sonuç verdi. Bu gelişmeyi önemsiyoruz ve takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gelecek Planları

Başkan Bahar, sektörün kanayan yarası haline gelen kalifiye yabancı iş gücü bulunamaması sorununun çözümü için daha fazla adım atılması gerektiğini belirtti. Bahar, “Şehrimiz için en acil beklentimiz bu konuda yeni düzenlemeler yapılması, çalışma izinleri konusunda kolaylıklar sunulması oldu. Bu konuda daha fazla adım atılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sezonda yaşanan rahatlama, sektör mensuplarımızı da mutlu edecek bir gelişme oldu” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adıyaman'da 3 Kişiyi Öldüren Şahıs Mağarada Yakalandı

Adıyaman'da 3 Kişiyi Öldüren Şahıs Mağarada Yakalandı