Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya’da Yaşlı Çiftin Hastane Yolu Çilesi

Alanya’da Yaşlı Çiftin Hastane Yolu Çilesi

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Ali ve Emine Çatalkaya çifti, hastalıkları nedeniyle hastaneye gitme zorunluluğu yaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya’da Yaşlı Çiftin Hastane Yolu Çilesi
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Ali ve Emine Çatalkaya çifti, hastalıkları nedeniyle hastaneye gitme zorunluluğu yaşıyor. Ancak çiftin evlerinin önündeki yaklaşık 150 metrelik yol, araç girişine kapalı olduğu için çocukları tarafından el arabasıyla çıkarılıyorlar. Aile, bu durumun düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Zorlu Yolculuk

Konaklı Mahallesi’nde, Soğukpınar Mahallesi’nde yaşayan felçli ve yatalak hasta olan Ali (77) ve Emine Çatalkaya (77) çifti, oğulları Mevlüt ve kızları Manolya Çatalkaya’nın yardımıyla evlerinin önündeki patika yoldan arabalarına ulaştırılıyor. Mevlüt Çatalkaya (55), anne ve babasını el arabasına ayrı ayrı koyarak, aracın giremediği bu yolu aşarak hastaneye götürüyor.

Yolun Düzenlenmesi Talebi

Mevlüt Çatalkaya, yolun çevredeki bir sera sahibine ait olduğunu ve yolun biraz daha genişletilmesini istediklerini belirtiyor. Ailenin evine yolun durumundan dolayı mahalleden doktorlar da gelmekte zorlanıyor. Aile, evlerindeki yolun yetkililer tarafından genişletilerek aracın gireceği hale getirilmesini talep ediyor.

“Şu Yola Bir Çare Bulsunlar”

Mevlüt Çatalkaya, anne ve babasına vefa görevini yerine getirirken, söz konusu yola bir çare bulunması çağrısında bulunuyor. “Annemin yüzde 93 engelli raporu var. Felçli, böbrek yetmezliği var. Bazen ben olmuyorum, yola götüremiyorlar. Babam da hem kalp yetmezliği hem astın, KOAH var. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Şu yola bir çare bulsunlar. Biz üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Anne ve babamın hastaneye ulaşması için yardım bekliyorum. Hastaneye giderken zorlanıyoruz. Geçen yıl ben yoktum, yayladaydım. Annem hastalanmış, götürememişler. Babam tahtadan bir şeyler çakmış, arabanın yanında sal gibi bir şeyle götürmüşler” diye konuşuyor.

“Hastaneye Giderken Zor Oluyor, Gidemiyoruz

Kalp yetmezliği ve KOAH hastası olan Ali Çatalkaya, hastaneye giderken zorlandıklarını belirtiyor. “Burada biz ne yapacağız? Yol yok, ikimiz de mağduruz. Bize yardımcı olun. Yol olmadığından doktorlar gelemiyor. Hastaneye giderken zor oluyor, gidemiyoruz. El arabasıyla gidiyoruz” diyor. Ayaklarından felç olan Emine Çatalkaya ise, “Ayağım felçli. Kıpırdayamıyorum. İndirip, koluma girip öyle götürüyorlar. Hastaneye el arabasıyla kızla oğlan götürüyor. Bakıcım var. Allah razı olsun. Yol yok, el arabasıyla ittirerek çıkarıyorlar. Zor. Allah benim gibi kimseye yaşatmasın” diye konuşuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amasya'da Büyükbaş Hayvan Baltayla Katledildi

Amasya'da Büyükbaş Hayvan Baltayla Katledildi