Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Zonguldak'ta Tekir Kedi Kan Bağışıyla Hayata Döndü

Zonguldak'ta Tekir Kedi Kan Bağışıyla Hayata Döndü

Zonguldak'ta, evde bakılan 2 yaşındaki tekir cinsi bir kedi, mide bulantısı ve solunum güçlüğü yaşaması üzerine kent merkezinde bulunan Zonguldak Veteriner Kliniği'ne getirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zonguldak'ta Tekir Kedi Kan Bağışıyla Hayata Döndü
KAYNAK: İHA

Zonguldak'ta, evde bakılan 2 yaşındaki tekir cinsi bir kedi, mide bulantısı ve solunum güçlüğü yaşaması üzerine kent merkezinde bulunan Zonguldak Veteriner Kliniği'ne getirildi. Veteriner hekim Önder Alkan tarafından muayene edilen kediye kansızlık teşhisi konuldu. Kedinin kan grubu belirlendikten sonra aynı kan grubuna sahip başka bir kedinin kanıyla kan nakli yapıldı.

Kan nakli sonrasında kedi sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Veteriner Önder Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kansızlık bu bir semptom. Hayvanın 2 yaşındaki ismi Minnoş. Kansızlık tespit ettik. Bu geldiğinde bize şikayeti solunumda güçlüğü, yemek içme yok ve kusma vardı. Kansızlıkla ilgili bir durum meydana geldiğini ve müdahale edilmezse kan nakli yapılmazsa hayvanı kaybedeceğimiz anlaşıldı. Ve bir kan nakli yaptık. Başka bir donör kedi bulduk. Onun tahlillerini yaptık temiz çıktı. Ondan aldığımız kanı kedimize nakletik. Dolayısıyla hayvanın hayatı kurtulmuş oldu. İlk etapta kan nakli semptomları ortadan kaldırdı. Kedimiz normale döndü. Kan naklinin altındaki hastalığı bulduktan sonra hayvan tedavi edilerek taburcu edildi. Kan nakli hayvanlarda uygulanan ve yapılan bir şey. Bizim işletmemizde de kan nakli yapılmaktadır. Hayvanlarda da kan grupları insanları gibi 4 tane değil. 100 üzerinde kan grubu olanlar var. Kan gruplarını belirlemek için belirli testler var. Acil durum olursa kan gruplarını belirlemek için küçük testler yapılıyor. Pıhtılaşmalara bakılıyor. 2. ve 3. kan nakillerinde sıkıntı olabiliyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye’ye Soruşturma Açtı

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye’ye Soruşturma Açtı