Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Yılbaşı Tatili Antalya'yı Sallayacak!

Yılbaşı Tatili Antalya'yı Sallayacak!

Yılbaşı tatili nedeniyle özellikle sanatçılı oteller ve kayak merkezlerinde yoğun hareketlilik bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılbaşı Tatili Antalya'yı Sallayacak!

Yılbaşı tatili nedeniyle özellikle sanatçılı oteller ve kayak merkezlerinde yoğun hareketlilik bekleniyor. Tur operatörleri ve otellerin yılbaşı programları hazırlandı ve birçok otelde rezervasyon oranı yüzde 70’i aştı. En büyük yoğunluğun Kuzey Kıbrıs’taki otellerde olması bekleniyor.

Yılbaşı Tatili İçin Yoğun Talep

24 Aralık’tan itibaren Avrupalı, 6 Ocak’tan itibaren de Rus turistlerle birlikte yoğun hareketlilik bekleniyor. 24 Aralık’ta Katoliklerin, 6 Ocak’ta Ortodoksların Noel kutlamaları, yılbaşı turizmini iki haftaya yaydı.

Yılbaşı Programları Hazır

Tur operatörleri ve otellerin yılbaşı programları yaklaşık 2 ay öncesinden hazırlandı. Birçok otelde Tarkan’dan Ajda Pekkan’a, Sibel Can’dan Ebru Gündeş’e ünlüler sahneye çıkacak. Yeni yıla 1 ay kala, ünlü sanatçılar ve yılbaşı özel kutlama programları hazırlanan otellerin birçoğunda rezervasyon oranı yüzde 70’i aştı.

Kayak Merkezlerinde Yoğunluk

Yılbaşı tatilini kayak merkezinde geçirmeyi planlayanlar ise kar yağışının bu yıl kasım ayında başlamasıyla birlikte rezervasyonlarını erkenden yaptırmaya başladı. En büyük ilgiyi ise çok sayıda ünlü sanatçının konser vereceği Kuzey Kıbrıs’taki oteller görüyor, ardından Antalya ve kayak merkezleri, termal tesisler sıralanıyor.

En Büyük Yoğunluk Kuzey Kıbrıs’ta

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya bölgesine bu yılbaşı döneminde özellikle Alman ve İngilizlerin yoğun ilgisi olduğunu belirterek, “Açık otellerin tamamına yakınının dolacağını düşünüyorum. Ayrıca yılbaşının hafta sonu tatiline denk geliyor olması nedeniyle yurt dışı veya kar tatili isteyenlerin, Antalya ve resort tatilini tercih edeceğini düşünüyorum. Bu yılbaşı en büyük yoğunluk KKTC’de olacak” dedi.

Taleplerde Yüzde 55 Artış

Tur operatörü yöneticisi Suat Özbek, yılbaşı tatilinin cuma günü giriş, pazartesi çıkış şeklinde 3 günlük tatile denk geliyor olmasının, tatil planı açısından iyi olduğuna dikkati çekerek, “Ağırlıklı Antalya, ılıman bölgeler yoğun talep görüyor. Özellikle sanatçılı oteller. Belek, Lara ve Kemer’de Ebru Gündeş, Volkan Konak, Sibel Can gibi her akşam konser olan programlar var. Mevsim itibarıyla 3 günlük tatile denk geliyor. Antalya bölgemize ilgi oluşturuyor. İkinci olarak kayak merkezlerinde hareketlilik başladı. Geçen seneye göre yüzde 50-55’in üzerinde talep alıyoruz. Hem Antalya, Bodrum gibi ılıman destinasyonlar çok iyi, yurtiçi satışlar talep görüyor. Yurt dışı içinse vize problemi görüyoruz. O yüzden ağırlıklı vizesiz gidilebilen Sırbistan, Kosova gibi destinasyonlara ilgi var ama yoğunluk yine yurt içinde” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat mı? Hasan Arat kimdir? kaç yaşında ve aslen nereli? Serveti ne kadar?

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat mı? Hasan Arat kimdir? kaç yaşında ve aslen nereli? Serveti ne kadar?