Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Yılbaşı çiçeği Kokina çiçeği nedir? Kokina çiçeği nasıl yapılır? Kokina çiçeğinin anlamı

Yılbaşı çiçeği Kokina çiçeği nedir? Kokina çiçeği nasıl yapılır? Kokina çiçeğinin anlamı

Kokina çiçeği, kış mevsiminin koyu yeşil yaprakları ve canlı kırmızı meyveleriyle yılsonu kutlamalarının bir simgesidir. Bu çiçek, bereketi, neşeyi ve toplumsal birlikteliği temsil eder.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılbaşı çiçeği Kokina çiçeği nedir? Kokina çiçeği nasıl yapılır? Kokina çiçeğinin anlamı
MUHABİR: Kamer Durdu

Kokina çiçeği, kış mevsiminin koyu yeşil yaprakları ve canlı kırmızı meyveleriyle yılsonu kutlamalarının bir simgesidir. Bu çiçek, bereketi, neşeyi ve toplumsal birlikteliği temsil eder. Kokina çiçeği, Avrupa ve Kuzey Amerika’da özellikle yeni yıl süslemelerinde kullanılan bir bitkidir.

Kokina Çiçeği Nasıl Yapılır?

Kokina çiçeği, iki farklı bitkinin bir araya getirilip iple sarılmasıyla hazırlanıyor. Kırmızı meyveleri, dikenli sarmaşık biçimindeki ağaçtan el yordamıyla toplanıyor. Her sene aralık ayında satışa çıkarılan yılbaşı çiçeği, yeşil yapraklarının arasına ‘silcan’ isimli kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanması sonucunda kokina çiçeği elde edilir.Kokina

Kokina Çiçeği Anlamı

Kokina çiçeği, genellikle mutluluk, bereket ve aile birliğini ifade eder. Yılsonu kutlamalarında, bu çiçeğin kullanılması, aile üyeleri arasındaki sevgi ve dayanışmayı pekiştirmek için bir gelenek haline gelmiştir. Kokina çiçeği, kırmızı anlamına gelmektedir ve aynı zamanda yılbaşı çiçeği olarak da anılmaktadır. Şans ve mutluluğu getireceğine inanılan bu çiçeğin bir rivayete göre de eğer yaprakları 1 yıl boyunca çürümez veya solmazsa, bu çiçeğin sahibi ev sahibi olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilecik'te terkedilmiş tekstil fabrikasında şüpheli ölüm! Kadın ces*di bulundu

Bilecik'te terkedilmiş tekstil fabrikasında şüpheli ölüm! Kadın ces*di bulundu