Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam TURMEPA’dan müsilaj uyarısı

TURMEPA’dan müsilaj uyarısı

Marmara Denizi’nde 2021 yılından beri yoğunlukla görülen müsilaj sorununa karşı Deniz Temiz Derneği’nden uyarı geldi. Dernek, müsilajın dipteki biyoçeşitliliğe zarar vereceğine dair uyarısını sosyal medyadan paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Marmara Denizi, 2021 yılından beri müsilaj sorunuyla mücadele ediyor. Ülkedeki kıyı ve denizlerin korunması için kuruluşundan bu yana savaş veren TURMEPA, Marmara Denizi’ndeki müsilaj probleminin dipteki biyoçeşitliliğe verdiği zararlara ilişkin uyarı niteliğinde bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

“Kaybedecek zaman yok!”

TURMEPA’dan yapılan paylaşım şöyle: “Marmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun şekilde görülen müsilajın olumsuz etkileri devam ediyor. Deniz yüzeyinde görmesek de dipteki biyoçeşitlilik müsilajdan yoğun bir şekilde etkilendi. Marmara Denizi üzerindeki noktasal ve yayılı kirlilik, alınan önlemlere rağmen yeterince azaltılabilmiş değil. İklim değişikliği kaynaklı deniz suyu sıcaklıklarındaki artış da eklendiğinde müsilaj felaketinin yeniden meydana gelmesi, bilim insanları tarafından uzak bir ihtimal olarak görülmüyor. Müsilaj oluşumunun bir sebep değil sonuç olduğunu unutmadan daha kararlı ve çözüm odaklı önlemler alınması gerekiyor. Aldığımız iki nefesten birini sağlayan denizlerimizi korumak için kaybedecek zaman yok!”

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayram dönüşü yandı! Böyle tedbirsizlik ve ihmal görülmedi...

Bayram dönüşü yandı! Böyle tedbirsizlik ve ihmal görülmedi...