Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Tatilciler geride çöplerini bıraktı! Hatay sahilleri çöplüğe döndü

Tatilciler geride çöplerini bıraktı! Hatay sahilleri çöplüğe döndü

Kurban Bayramı sonrası tatilcilerin Hatay'ın sahillerinde bıraktığı atıklar çevre kirliliğine neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tatilciler geride çöplerini bıraktı! Hatay sahilleri çöplüğe döndü
KAYNAK: İHA

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek denize girmek için Hatay'a gelen tatilciler, geride bir yığın çöp bıraktı. 40 dereceyi bulan sıcaktan kaçmak isteyen çevre illerdeki vatandaşlar, Akdeniz'in serin sularına koştu. Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman gibi çevre illerden gelen tatilcilerin tercih ettiği Hatay sahilleri, tatilin sona ermesiyle birlikte çöplerle doldu.

Hatay'ın Doğal Güzellikleri Çöplerle Kirleniyor

Hatay'ın doğallığını koruyan sahilleri, tatilcilerin geride bıraktığı çöpler nedeniyle kirlendi. Özellikle Arsuz ilçesinin eşsiz sahili, bayram tatili boyunca yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı ve çöplerle kaplandı.

A W231760 03 Result

Belediye Ekipleri Seferber Oldu

Tatilden geriye kalan çöpler, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediyesi ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. Torbalarca çöp, ekiplerin titiz çalışmalarıyla sahillerden temizleniyor.

A W231760 02 Result

Vatandaşların Duyarsızlığı Tepki Çekiyor

25 yaşındaki Yusuf Demir, Arsuz sahilindeki durumu şöyle özetledi: 'Geldiğimde gördüm ki insanlarımızın aslında bireysel değil, hep bir organize olması lazım. Doğaya bıraktığımız çöplere duyarlı olmamız gerekiyor. Ancak, maalesef insanlar bu konuda yeterince duyarlı değil. Herkesi aynı şekilde yargılayamayız ama sahilin çöplerle dolu olduğunu gördüm.'

A W231760 07 Result

Daha Temiz Bir Dünya İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Yusuf Demir, belediyenin çalışmalarından memnuniyetini dile getirerek, 'Belediyemiz çalışmalar ve faaliyetlerle insanlara daha temiz bir dünya bırakmak için çaba gösteriyor. Küçük bir çocuktan büyük bir yetişkine kadar herkesin duyarlı olması gerekiyor. Sabah saatlerinden beri buradayım ve ekiplerin 10 torbaya yakın çöp topladığını gördüm' ifadelerini kullandı.

A W231760 04 Result

Hatay Sahilleri Nasıl Korunacak?

Hatay'ın doğal güzelliklerinin korunması için vatandaşların daha bilinçli olması gerektiği vurgulanıyor. Çevre bilinci ve doğaya saygı, sahillerin temiz kalmasını sağlamak için büyük önem taşıyor. Belediyelerin temizlik çalışmaları devam ederken, tatilcilerin de bu çabalara destek vermesi gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya deprem ile sallandı!

Malatya deprem ile sallandı!