Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Tarsus Doğa Parkı'nda hayvanlara buzlu meyve kokteylleri

Tarsus Doğa Parkı'nda hayvanlara buzlu meyve kokteylleri

Mersin'deki Tarsus Doğa Parkı, bunaltıcı yaz sıcaklarında hayvanları serinletmek için özel yöntemler kullanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarsus Doğa Parkı'nda hayvanlara buzlu meyve kokteylleri
KAYNAK: İHA

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Doğa Parkı, Çukurova'nın bunaltıcı yaz sıcaklarında hayvanları serinletmek için özel yöntemler kullanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı sakinleri, buzlu meyve kokteylleri ve yağmurlama sistemi ile serinletiliyor.

A W246597 03 Result

Buzlu Meyve Kokteylleri ile Serinlik

Her yıl yaz aylarının kavurucu sıcağından Doğa Parkı sakinlerini korumak için bir beslenme rutini oluşturan yetkililer, çeşitli meyvelerden oluşan buzlu kokteyller hazırlıyor. Bu yıl da içerisinde muz, kiraz, üzüm, karpuz, şeftali, kayısı, kuru incir ve kavun gibi meyvelerin yer aldığı buzlu meyve kokteylleri, günün belirli saatlerinde hayvanlara sunuluyor. Buzlu meyveler lemur, maymun, babun ve midilli gibi türlere verilirken, kurt, kaplan, aslan ve ayı gibi türler de yağmurlama sistemi ile serinletiliyor.

A W246597 02 Result

Farklı Serinletme Yöntemleri

Tarsus Doğa Parkı'nda biyolog olarak görev yapan Yılmaz Ölmez, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hayvanları serinletmeye yönelik uygulamaların başladığını belirtti. Hayvanlara buzlu meyveler vererek serinletmeye çalıştıklarını aktaran Ölmez, 'Buzlu kokteyllerde kiraz, üzüm, kuru incir, karpuz, kavun ve kayısı gibi hem şekerli, hem enerji verecek hem de serinletecek meyveler kullanıyoruz. Buzlu meyveleri primatlara, maymunlara, lemurlara ve midilli atlarımıza veriyoruz' dedi.

A W246597 06 Result

Hayvanların Serinleme ve Beslenme Saatleri

Hayvanları buzlu meyvelerin yanı sıra farklı yöntemlerle de serinletmeye çalıştıklarını söyleyen Ölmez, 'Buzlu meyvenin haricinde, hepsinin kafeslerinin içerisinde havuzları mevcut. Suyu sürekli serin tutarak, havuzlara girip serinlemelerini sağlıyoruz. Ayrıca yukarıdan yağmurlama sistemi ile de hayvanlarımızı serinletmeye çalışıyoruz' diye konuştu.

A W246597 04 Result

A W246597 05 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Güçleri BM Okuluna Saldırdı! 14 Sivil Hayatını Kaybetti

İsrail Güçleri BM Okuluna Saldırdı! 14 Sivil Hayatını Kaybetti