Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Suruç koyununun tescili için çalışmalar başlatıldı

Suruç koyununun tescili için çalışmalar başlatıldı

Şanlıurfa'nın yerel bir değeri olan ve koruma altına alınan Suruç koyununun tescili için çalışmalar başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suruç koyununun tescili için çalışmalar başlatıldı
KAYNAK: İHA

Suruç koyunu geçen aylarda diğer ırklardan farklılığı sebebiyle koruma altına alınmıştı. Şimdi ise Suruç koyununun tescili için adımlar atılıyor.

Suruç Koyunu: Yerel Bir Değer

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen Hayvan Gen Kaynakları Koruma Projesi kapsamında, geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’ya özgü olan Suruç koyununun koruma altına alınması kararlaştırıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, bölgede halk arasında 'Suruç koyunu' olarak bilinen koyunun, baş yapısı, boyu, kuyruğu, kilosu ve süt verimi gibi özelliklerinde diğer koyun ırklarından farklılık gösterdiği tespit edildi.

Suruç Koyununun Tescili Için Çalışmalar Başlatıldı (2) Result

Tescil Süreci Başlıyor

Tescil çalışmaları kapsamında Suruç Kaymakamlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Tescil Komitesine başvuruda bulunacak. Bu süreçte, Suruç koyununun benzersiz özelliklerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Suruç Koyunu Yetiştiricilerinden Destek

Yıllardır Suruç koyunu besleyen Mustafa Çevik, Suruç koyununun benzersiz özelliklerine sahip olduğunu ve tescillenmesini istediklerini dile getirdi. Suruç koyunu, yerel hayvancılık için önemli bir değer teşkil ediyor ve tesciliyle birlikte bu değerin korunması sağlanacak.

Suruç Koyununun Tescili Için Çalışmalar Başlatıldı (3) Result

Devlet Desteği ve Gelecek İçin Umut

Tescil edilmesi planlanan Suruç koyunu, Şanlıurfa'nın önemli hayvan gen kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. Tecilin gerçekleşmesiyle birlikte yetiştiricilere devlet desteği sağlanacak ve bu değerli koyunun neslinin devamı sağlanarak verim kabiliyetleri artırılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler

Trabzonspor Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler