Salçanın evde saklanması sıkça karşılaşılan bir sorun haline gelebilir. Hazır salçalar özellikle kısa süre içinde küflenmeye eğilimlidir. Ancak, salçanızı nemden koruyarak ve uygun yöntemleri uygulayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. İşte salça saklamanın etkili yöntemleri:
Zeytinyağı Ekleyerek Saklama:
Salçayı açtıktan sonra üzerini düzleyip bir tahta kaşıkla düzleme işlemi gerçekleştirin. Ardından zeytinyağını ekleyerek salçanın üstünü kapatacak şekilde yayın. Bu yöntemle salçalarınız artık küflenmeyecek.
Dondurucuda Saklama:
Salçayı kavanozundan çıkarıp buzdolabı poşetine yerleştirin. Poşetin içinde salçayı düzleyin ve üzerine bıçağın ters tarafıyla kare kalıplar olacak şekilde parçalara ayırın. Bu şekilde dondurucuya yerleştirin. Bir gün sonra çıkarıp temiz bir kaba koyun. Her kullanım için birer tane çıkarıp kullanabilirsiniz.
Zeytinyağında Kavurma Yöntemi:
Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip ısıtın. Kavanozdaki salçayı zeytinyağıyla karıştırarak 10 dakika kavurun. Soğuduktan sonra temiz bir kaba koyup hava almayacak şekilde muhafaza edin. Bu yöntemle salçanız uzun süre bozulmadan saklanabilir.