Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Salça nasıl saklanır? Salça uzun süre bozulmadan nasıl saklanır? Salça küflenmesini önleme

Salça nasıl saklanır? Salça uzun süre bozulmadan nasıl saklanır? Salça küflenmesini önleme

Yemeklere lezzet ve renk katan salça, ev yemeklerinin vazgeçilmezi. Salçaların uzun süre bozulmaması için işe yarayacak pratik yöntemleri keşfedin. Bozulmayı engelleyen salça saklama yöntemleri burada!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Salça nasıl saklanır? Salça uzun süre bozulmadan nasıl saklanır? Salça küflenmesini önleme
KAYNAK: Haber Merkezi

Salçanın evde saklanması sıkça karşılaşılan bir sorun haline gelebilir. Hazır salçalar özellikle kısa süre içinde küflenmeye eğilimlidir. Ancak, salçanızı nemden koruyarak ve uygun yöntemleri uygulayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. İşte salça saklamanın etkili yöntemleri:

Zeytinyağı Ekleyerek Saklama:

Salçayı açtıktan sonra üzerini düzleyip bir tahta kaşıkla düzleme işlemi gerçekleştirin. Ardından zeytinyağını ekleyerek salçanın üstünü kapatacak şekilde yayın. Bu yöntemle salçalarınız artık küflenmeyecek.

Dondurucuda Saklama:

Salçayı kavanozundan çıkarıp buzdolabı poşetine yerleştirin. Poşetin içinde salçayı düzleyin ve üzerine bıçağın ters tarafıyla kare kalıplar olacak şekilde parçalara ayırın. Bu şekilde dondurucuya yerleştirin. Bir gün sonra çıkarıp temiz bir kaba koyun. Her kullanım için birer tane çıkarıp kullanabilirsiniz.

Zeytinyağında Kavurma Yöntemi:

Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip ısıtın. Kavanozdaki salçayı zeytinyağıyla karıştırarak 10 dakika kavurun. Soğuduktan sonra temiz bir kaba koyup hava almayacak şekilde muhafaza edin. Bu yöntemle salçanız uzun süre bozulmadan saklanabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 Ocak'ta Marketler Açık mı? İşte A101-BİM-ŞOK-Carrefour-Migros Çalışma Saatleri!

1 Ocak'ta Marketler Açık mı? İşte A101-BİM-ŞOK-Carrefour-Migros Çalışma Saatleri!