Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Osmaniye'de 'cezalı' tank gizemini koruyor

Osmaniye'de 'cezalı' tank gizemini koruyor

Osmaniye'nin Gebeli Mahallesi'nde bulunan eski tank, mahalle sakinleri için nostaljik bir sembol olsa da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye'de 'cezalı' tank gizemini koruyor
KAYNAK: İHA

Osmaniye'nin tarihi mahallelerinden biri olan Gebeli Mahallesi'nde, dağlık bir alanda bulunan ve mahalle sakinlerinin merakla baktığı bir tank, dikkat çekiyor. 

A W231884 05 Result

Tankın bu alanda ne zaman ve neden bulunduğuna dair net bir bilgi bulunmamakta. Eskiden askeri atış alanı olarak kullanılan bölgede yer alan tank, askeri birimlerin bölgeden ayrılmasının ardından terk edilmiş durumda. Mahalle sakinleri, tankın geçmişi ve neden orada olduğu konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıyor.

A W231884 03 Result

'Cezalı' tank 

Gebeli Mahalle Muhtarı Bülent Güzel (46), tankın mahalleleri için özel bir anlam taşıdığını belirtiyor. 'Bu tankımız burada çocukluğumuzdan beri var. Atalarımız ve dedelerimiz, bu tankı 'cezalı' olarak adlandırıyor. Tankın nasıl ve ne zaman buraya geldiğini bilmiyoruz. Çocukluğumuzun geçtiği bu yerde tank, bizim oyun alanımızdı. İçinde büyüdük, oynadık. Zamanla ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz, ama artık burada yılların izlerini taşıyor,' diye belirtiyor.

A W231884 04 Result

Tankı ziyaret edenlerden Emrah Baş ise tankın mahalle için önemine değiniyor. 'Gebeli Mahallesi'nde bu tankın cezalı olduğunu duydum ve merak edip gelip fotoğrafını çekmeye karar verdim. Eskiden daha iyi durumda olduğunu duydum, şimdiyse biraz yıpranmış ve parçalanmış gibi görünüyor. Ancak yine de buraya gelip anı olarak fotoğraf çekmek güzel bir deneyim oldu,' şeklinde konuşuyor.

A W231884 01 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari ücrete zam geliyor: SGK Uzmanı senaryoyu açıkladı

Asgari ücrete zam geliyor: SGK Uzmanı senaryoyu açıkladı