Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Namaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı sureler

Namaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı sureler

Namaz, dosdoğru Müslüman olmak için en önemli ibadetlerden biridir. Namazın sahih olabilmesi için, namazı sadece Allah rızası için kılmak ve gösterişten uzak durmak gerekir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Namaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı sureler

Namaz, dosdoğru Müslüman olmak için en önemli ibadetlerden biridir. Namazın sahih olabilmesi için, namazı sadece Allah rızası için kılmak ve gösterişten uzak durmak gerekir. Namazda okunan sureleri bilmek ve doğru telaffuz etmek çok önemlidir. Kuran’ın son sayfalarında yer alan kısa sureler, namazlarda okunabilecek en kolay surelerdendir. Peki namazda hangi sureler okunur? Sureler hangi sırada okunur?

Namazın Önemi Nedir?

Dünya ve ahiret mutluluğuna erişebilmemiz için en önemli anahtar namazdır. Ölüm anı bizi gelip bulduğunda cennete gidebilmemiz için ahirette bizi bekleyen en öncelikli hesabımız farz kılınan 5 vakit namazlar üzerinedir. Dünyada iken namazımıza ne kadar özen gösterirsek Allah’ın (c.c) izniyle vereceğimiz hesap kolay olur. Türlü türlü günahların işlendiği şu ahir zamanda biraz olsun kendimizi koruyabilmek için namazlarımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekmektedir. Hatta Efendimiz (SAV), bu konuyla ilgili “İstikamet üzere olun. Bunu tam başaramayacaksınız. O halde en hayırlı ameliniz namazdır. Kamil müminden başkası iyi abdest almaya ve abdestli kalmaya özen gösteremez.” buyuruyor (İbni Mâce, Tahare: 4).

Zammı Sureler

Ölüm sonrası ilk olarak hesabını vereceğimiz namazın dosdoğru kılınabilmesinin yollarından biri de okunacak kısa surelerin anlamlarına göre sıralamasının da bilinmesidir. Allah’ın (c.c) huzurunda namaza dururken Fatiha’dan sonra okunan, kısa surelere zammı sure denir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta en az 3 ayet içermesidir. Namaz rekatları arasında sıraya uymak sünnet davranışlardandır. 3 ayetten kasıt, okunacak ayetlerin, kısa kısa 3 ayet uzunluğuna sahip olmasıdır. 33 harf uzunluğundaki bir ayet tek rekat namazda okunabilir. Koruyucu dua olarak bildiğimiz Ayetel Kürsi toplamda üç ayet değildir, ancak namaz rekatında okunabilir.

Namazda Okunan Surelerin Sıralaması

Namazda okunacak ayetlerin seçimi için, esasında belli bir kural yoktur. Kişi istediği gibi Kur’an’dan çeşitli ayetler seçebilir. Ancak tavsiye maksadıyla alimler bazı kurallar önermiştir. Buna göre, ayetleri ya da sureleri seçerken Kur’an’daki sıralamasına riayet etmek güzeldir. Yani; 1.rekatta okunacak olan bir sureden sonra 2.rekata geçildiğinde ilk rekatta okunanın altından bir sure okunması önemlidir. Yani 2. rekatta okunan sure, 1. rekatta okunan surenin hep aşağısında olacak, yukarısında olmayacaktır. Okunan bu 2. sure, 1.den iki ayetten daha uzun olmamalıdır. Okuma sıralaması yukarıdan aşağıya doğru yapılır. Şu sıralama ile namazlarınızı tamamlayabilirsiniz:

  • Fatiha Suresi
  • Fil Suresi
  • Kureyş Suresi
  • Maun Suresi
  • Kevser Suresi
  • Kafirun Suresi
  • Nasr Suresi
  • Tebbet Suresi
  • İhlâs Suresi
  • Felak Suresi
  • Nas Suresi
  • Ayet-el Kürsi

Namaz Tesbihatı Nasıl Yapılır?

Namaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirler hakkında daha fazla bilgi almak için [ilgili haberimize] göz atabilirsiniz.

Namaz, hayatımızın her anında bize rehberlik eden, bizi doğru yola yönlendiren bir ibadettir. Bu nedenle, namazda okunan surelerin ve sıralamalarının bilinmesi, namazın daha doğru ve etkili bir şekilde kılınmasına yardımcı olur. Unutmayın, namaz sadece bedenen değil, ruhen de bir ibadettir. Bu nedenle, okuduğumuz surelerin anlamlarını bilmek ve üzerinde düşünmek, namazın ruhani boyutunu daha da derinleştirir. Allah’ın (c.c) rızasını kazanmayı umarak, namazlarımızı en iyi şekilde kılmaya devam edelim. Allah (c.c) tüm dualarımızı kabul etsin. Amin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnşaat alanını gezerken üzerine demir düşen fabrika sahibi hayatını kaybetti

İnşaat alanını gezerken üzerine demir düşen fabrika sahibi hayatını kaybetti