Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Muratpaşa Ahıska Sürgününü andı

Muratpaşa Ahıska Sürgününü andı

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ahıska Sürgünün 79’uncu yılı anma programında önemli açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muratpaşa Ahıska Sürgününü andı
KAYNAK: Muratpaşa Belediyesi/Bülten

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ahıska Sürgünün 79’uncu yılı anma programında önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltmek ve ekonomik bağımsızlığını dünyada örnek hale getirmenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

Ahıska Sürgünü Anma Programı

Antalya’da yaşayan Ahıska Türkleri, 14 Kasım 1944’te yaşadıkları topraklardan sürgüne uğramalarının 79’uncu yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında bir araya geldi. Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği’nin (AKATÜB) gerçekleştirdiği programa Başkan Uysal da katıldı.

Uysal’ın Konuşması

Başkan Uysal, konuşmasında zorla göç ettirilmenin, sürgüne uğramanın yıllarca dinmeyecek bir acı olduğunu belirtti. Her coğrafyanın bir karakteri, sahibi ve her toprağın bir kokusu olduğunu vurgulayan Uysal, “Vatan ettiğimiz yeri koruyacak kadar da iktisadi gücünüz ve bağımsızlığınız olmazsa her türlü risk tekrar eder.” dedi.

Uysal, Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltmek, dünyada çok güçlü tutmak, iktisadi, ekonomik bağımsızlığını dünyada örnek hale getirmek ve muasır medeniyetle rekabet edecek bir güce ulaştırmak gerektiğini belirtti. Uysal, “O yüzden sorumluluğumuz çok yüksektir. ‘Yurtla barış dünyada barış’ diyerek hepimizin görevidir. Boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Minnesota Timberwolves Golden State Warriors'ı devirdi

Minnesota Timberwolves Golden State Warriors'ı devirdi