Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Mersin'deki Hobi Parkı doğaseverlerin uğrak yeri oldu

Mersin'deki Hobi Parkı doğaseverlerin uğrak yeri oldu

Mersiin'in Toroslar ilçesinde açılan 16 bin 600 metrekarelik Sevgi Bahçem Hobi Parkı, yaz mevsiminde vatandaşların yeni uğrak yeri oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'deki Hobi Parkı doğaseverlerin uğrak yeri oldu
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin'in Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde hayata geçirilen Sevgi Bahçem Hobi Parkı, 190 adet 6 metrekarelik hobi kulübesi ve her kulübenin önünde 45 metrekarelik bahçe alanı sunuyor. Şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşıp toprakla uğraşmak isteyen vatandaşlar için ideal bir mekan olan park, yaz mevsiminde aktif olarak kullanılıyor.

A W251349 02 Result

Hobi Parkının Özellikleri

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığında görevli saha kontrol mühendisi Zeliha Mecit, Hobi Parkının çeşitli olanakları hakkında bilgi verdi: 'Hobi Parkımız, 16.600 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde engelli vatandaşlarımız ve şehit ailelerimiz için ayrılmış parseller bulunuyor. Parkımızda bir adet WC, depo ve idari birim olmak üzere ortak kullanım alanları mevcut. Hobi Bahçesi, sabah 07.00 ile akşam 23.00 arası açık olup, 7/24 güvenlik sağlanmaktadır.'

A W251349 02 Result

Ziyaretçi Yorumları

Hobi Parkını ziyaret eden vatandaşlar, bu alanın şehir merkezine yakın olmasına rağmen sunduğu huzur ve rahatlık için teşekkür ediyor. Yaşar Seklem, 'Burası bizim için bir ilk oldu. Zaman burada sessiz ve sakin bir şekilde geçiyor. Domates, biber, patlıcan gibi ürünler yetiştiriyoruz. Burada insan rahatlıyor ve huzur buluyor.' dedi.

Gülbeyaz Öztürk, 50 yılı aşkın süredir Mersin’de yaşayan bir şehit annesi, parkın kendisi için anlamını şu sözlerle ifade etti: '50 senedir toprağa basmadım ve fidan dikmedim. Başkanımız Vahap Seçer sayesinde bir bahçemiz oldu. Toprağa basmak ne kadar güzelmiş, kendi emeğini yetiştirmek de öyle. Burada, evden çıkıp geldiğimde, yaralı yüreğim acısını unutuyor.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump Suikast Girişiminin Ardından Şi Jinping’den Gelen Güzel Notu Açıkladı

Trump Suikast Girişiminin Ardından Şi Jinping’den Gelen Güzel Notu Açıkladı