Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Mersin'de F-16'dan esinlenip uçak ev yaptı

Mersin'de F-16'dan esinlenip uçak ev yaptı

Mersin'in Erdemli ilçesinde çiftçi Mustafa Özer Atmaca, savaş uçağı F-16'dan esinlenerek uçak ev yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de F-16'dan esinlenip uçak ev yaptı
KAYNAK: İHA

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan çiftçi Mustafa Özer Atmaca, yazın sıcağından kaçmak amacıyla yaylada kullanmak için taşınabilir bir ev yapma fikri geliştirdi. Yaklaşık bir ay boyunca araştırma yapan Atmaca, savaş uçağı F-16'dan esinlendi. İşinden arta kalan zamanlarda çalışarak, 6 ay sonunda kokpiti olan uçak görünümlü evini tamamladı. Atmaca, uçak evini çekici yardımı ile Sarıkaya köyüne götürerek yerleştirdi.

A W256339 01 Result

Uçak Evin Özellikleri

Atmaca, uçak evini yaparken profil, sac, tekerlek ve yalıtım malzemeleri kullandı. Ev, güneş enerjisinden elektrik üreten, kanatları açılır kapanır özelliklere sahip bir yapı olarak tasarlandı. İçerisinde 2-3 kişinin rahatlıkla yaşayabileceği, tuvalet, banyo ve diğer tüm yaşam alanları bulunan uçak ev, ilginç yapısı ile dikkat çekti. Atmaca'nın evini merak edenler ziyarete gelmeye başladı ve birkaç kişi evi almak için 500 bin TL teklif etti ancak Atmaca, teklifi reddetti.

A W256339 03 Result

Köy Sakinleri Çok Beğendi

Uçak ev, köy sakinleri arasında da büyük ilgi gördü. Köy Muhtarı Cihan Özer, köydeki herkesin dikkatini çeken bu ilginç yapıyı gelip incelediklerini ve çok beğendiklerini söyledi. Köy sakinlerinden Durmuş Ulak, 'Uçak karavan çok ilginç gerçekten. Biz de merak ettik, geldik gördük. Gerçekten çok güzel.' dedi. Gençlerden Furkan Ulak ise, 'Çok güzel bir şey, ben de böyle bir evde yaşamak isterdim.' ifadelerini kullandı.

A W256339 08 Result

Mustafa Özer Atmaca, F-16 savaş uçaklarını çok beğendiğini ve bu tipte bir ev yapmaya çalıştığını belirtti. İleride daha iyisini yapmayı planladığını söyleyen Atmaca, uçak evde 3-4 ay kalmayı düşündüğünü ve daha sonra yeni projeler geliştirebileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Bir Grup Tartıştıkları Kadının Evini Taşladı

Ankara'da Bir Grup Tartıştıkları Kadının Evini Taşladı