Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Mersin'de dev benekli balon balığı şaşkınlık yarattı!

Mersin'de dev benekli balon balığı şaşkınlık yarattı!

Mersin'de amatör bir balıkçı, zıpkınla yaklaşık 6 kiloluk benekli balon balığı avladı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de dev benekli balon balığı şaşkınlık yarattı!

Mersin'de serbest dalış yapan Hasan Gürgah, arkadaşıyla balık avına çıktığı sırada, nadir rastlanan ve tehlikeli olarak bilinen yaklaşık 6 kiloluk benekli balon balığını avladı.

Özel bir şirkette çalışan Hasan Gürgah, hafta sonunu değerlendirmek amacıyla arkadaşıyla balık avına çıktı. Dalış sırasında, karaya çıkmaya karar verdiği anda karşısına çıkan büyük bir balığı fark etti. Balığın üzerine doğru gelmesiyle kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan Gürgah, zıpkın kullanarak balığı avladı. Karaya çıktığında ise avladığı balığın yaklaşık 6 kilo ağırlığında ve 60-70 santimetre uzunluğunda bir benekli balon balığı olduğunu fark etti. Bu anı cep telefonuyla kaydeden Gürgah, balığı avlama anını da kameraya aldı.

A W214104 02 Result

2019'dan Beri Hobi Olarak Su Altı Avcılığı Yapıyor

2019 yılından beri hobi olarak su altında serbest dalış yapan Gürgah, her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da arkadaşı Sabri Yeni ile dalışa çıktıklarını belirtti. Gittikleri yerde fazla balık bulamadıklarını ifade eden Gürgah, daha uzaklara gitmeye karar verdiklerini söyledi. Suların ısınmasıyla birlikte balıkların daha derinlere kaçtığını, bu yüzden fazla av yapamadıklarını ekledi. Tam karaya çıkarken arkadaşının küçük bir balık avladığını ve temizlediğini gördü. Bu sırada kendisine doğru hızla gelen büyük bir balığı fark etti ve ilk başta bunu lüfere benzetti. Balığın saldırgan tavrıyla yaklaşması üzerine zıpkınını doğrultup kafasına nişan alarak ateş etti. Balığı avladıktan sonra bunun bir balon balığı olduğunu anladı.

A W214104 03 Result

'Daha Önce Böyle Bir Durumla Karşılaşmadım'

Genelde küçük ve sevimli olarak bilinen balon balıklarının tehlikeli olduğunu belirten Gürgah, bu kez karşılaştığı türün çok daha büyük ve tehlikeli olduğunu vurguladı. Bu türün normalde Akdeniz'de bulunmadığını, Kızıldeniz'den gelen bir balık türü olduğunu söyledi. Balığı dikkatlice suyun üstüne çıkarıp arkadaşının yardımıyla bu anı videoya kaydetti. Yaklaşık 60-70 santimetre uzunluğundaki balon balığının büyüklüğünün kendisini şaşırttığını belirtti.

A W214104 01 Result

Gürgah, balığı denizden çıkardıktan sonra kimseye zarar vermemesi için poşete sarıp ağzını iyice bağlayarak çöp konteynerine attığını ifade etti. Daha önce Kızıldeniz'den gelen aslan balıklarına rastladığını ancak bu kadar ilginç bir durumla karşılaşmadığını da sözlerine ekledi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da yangın paniği! Mutfak cayır cayır yandı

Antalya'da yangın paniği! Mutfak cayır cayır yandı