Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Mersin'de aşırı sıcaklarda Bici Bici'ye büyük ilgi

Mersin'de aşırı sıcaklarda Bici Bici'ye büyük ilgi

Mersin'de yaz sıcakları ve artan nem, vatandaşları serinlemek için geleneksel tatlardan 'bici bici'ye yöneltti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de aşırı sıcaklarda Bici Bici'ye büyük ilgi
KAYNAK: İHA

Mersin'de yaz mevsiminin etkisiyle sıcaklık ve nem artışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde termometreler 30 dereceyi gösterirken, nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık daha yüksek seviyelere çıkıyor. Bu durum, vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırıyor. Bazı insanlar ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışırken, kimileri de denize girerek ferahlamayı tercih ediyor.

A W231816 04 Result

Serinlemek İçin Geleneksel Tat: Bici Bici

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için soğuk içecekler ve tatlılar arayışında. Mersin'de, özellikle muhallebi, buz püresi, nişasta, gül suyu ve şerbet ile yapılan geleneksel lezzet 'bici bici' büyük ilgi görüyor. Bu serinletici tatlı, sıcak havalarda tercih edilen popüler bir seçenek haline geldi.

A W231816 07 Result

'Bazen Müşteriyi Oturtacak Masa Bulamıyoruz'

Son iki haftadır yaşanan yoğunluktan bahseden esnaf Ramazan Ak, 'İki hafta öncesine kadar herhangi bir yoğunluk yoktu. Sıcakların başlamasıyla beraber yoğunluk arttı. Öğlen saat 12.00'de başlayan yoğunluk gece saat 04.00'e kadar devam ediyor. Bazen müşteriyi oturtacak masa bulamıyoruz. Müşteri yoğunluğundan dolayı paket servisi yapmaya başladık. İçeceklerimiz soğuk ve doğal olduğundan dolayı aşırı bir talep var. En meşhur içeceğimiz atom; donmuş süt ve meyve karışımı ile yapıyoruz. Atom ve bici biciye yoğun bir talep var. Havanın sıcak olmasından dolayı bunalan insanlar soğuk içecek istiyor. Şu an en çok talep edilen ise bici bici oldu,' dedi.

A W231816 01 Result

Vatandaşlar Serinlemek İçin Bici Bici'yi Tercih Ediyor

Sıcak havadan bunaldığını belirten müşterilerden İslim Cihaner ise 'Sıcak havadan bunaldık, kızımla bici bici yemeye geldik,' diye konuştu. Mersin'in sıcak günlerinde, serinlemek için bici bici gibi geleneksel lezzetler, vatandaşların en çok tercih ettiği seçenekler arasında yer alıyor.

A W231816 05 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Güncel Savcı Maaşları! Göreve Yeni Başlayan Savcı Ne Kadar Maaş Alır?

2024 Güncel Savcı Maaşları! Göreve Yeni Başlayan Savcı Ne Kadar Maaş Alır?