Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Mersin Silifke'de Çaltıbozkırlılar Lavanta Bahçesi kurdu

Mersin Silifke'de Çaltıbozkırlılar Lavanta Bahçesi kurdu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır'da kurulan lavanta bahçesi, köy ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Silifke'de Çaltıbozkırlılar Lavanta Bahçesi kurdu
KAYNAK: İHA

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır Mahallesi'nde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kurulan lavanta bahçesi, köy ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Emekli öğretmen Mehmet Asım Özçalık'ın öncülüğünde kurulan Çaltıbozkır Derneği, köy halkının da katılımıyla lavanta yetiştiriciliği konusunda başarılı bir model ortaya koydu.

A W246959 05 Result

Üretim ve Kooperatifçilik

2018 yılında başlayan girişimle birlikte köylüler, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları 5 bin lavanta fidanıyla önemli bir üretim gerçekleştirdi. Kurulan Çaltıbozkır Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, lavanta yağı başta olmak üzere 11 çeşit ürün elde ediyor. Bu ürünler arasında sabun, kese, kolonya, mum, lokum ve oda spreyi bulunuyor.

Kooperatifin gelirinin bir kısmıyla üniversite öğrencilerine burs veriliyor ve bölgedeki okulların bakımı yapılarak bazıları müze ve kütüphane olarak düzenlenmiş durumda. Kooperatif Başkanı Hatice Gülcan Yüksel, üretime köy halkının da katıldığını ve özellikle kadınların üretim ve etiketleme süreçlerinde aktif rol aldığını vurguluyor.

A W246959 02 Result

Turizm ve Yerel Ekonomiye Katkı

Lavanta bahçeleri, görsel güzellikleri ve turizm açısından çekicilikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle Rus turistler, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Ziyaretçiler, lavanta bahçelerini gezmekten büyük memnuniyet duyduklarını ve buradan aldıkları ürünlerle lavantanın faydalarını keşfettiklerini belirtiyorlar.

A W246959 03 Result

Lavanta bahçesini gezen Ayşegül Şengi, 'Isparta'ya gitme şansımız olmadığı için Silifke'de böyle güzel bir lavanta bahçesi görmek bizi çok mutlu etti. Buranın güzel kokusunu ve lavantanın faydalarını keşfetmek harika bir deneyimdi,' diyor.

A W246959 02 Result

Mücahit Özel ise, 'Silifke'de böyle bir yerin olması gerçekten güzel. Bahçeye girdiğimizde harika bir koku sardı etrafımızı. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruz,' şeklinde konuşuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'da bir futbolcu veda ederek takımdan ayrıldı

Sivasspor'da bir futbolcu veda ederek takımdan ayrıldı