Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Lokanta usulü kuzu kol haşlama nasıl yapılır? Sırrı asırlık ustasında bile yok

Lokanta usulü kuzu kol haşlama nasıl yapılır? Sırrı asırlık ustasında bile yok

Kışın vazgeçilmezi esnaf lokantalarının lezzeti: Kuzu kol haşlaması! Aromasıyla mest eden bu tarif, adım adım anlatımıyla sofralarınıza konuk oluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lokanta usulü kuzu kol haşlama nasıl yapılır? Sırrı asırlık ustasında bile yok
KAYNAK: Haber Merkezi

Sağlıklı kuzu kol haşlaması, kışın favorisi! Doymamış yağ asitleri ve 9 temel amino asit içeren kuzu eti, çorba olarak tüketildiğinde eşsiz bir lezzet sunuyor.

Lokanta Usulü Kuzu Kol Haşlama Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet kuzu incik
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • Tuz ve karabiber

Hazırlık:

  1. Bir tencerenin içerisine bir kaşık sıvı yağ ekleyin ve kuzu kollarını her tarafını mühürleyene kadar kızartın.
  2. Sebzeleri iri iri doğrayın.
  3. Kızaran kuzu kollarının üzerine doğranmış sebzeleri ekleyin. İnce doğranmış soğanı, defne yaprağını ve karabiberi de tencereye ilave edin.
  4. Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  5. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ağır ateşte kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Pişme işlemi başladıktan sonra sebzeleri ekleyin ve tüm malzemeler bir arada yumuşayana kadar pişirin.
  7. Servis öncesi üzerine doğranmış taze maydanoz ekleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’dan Almanya’ya Kıskandıracak Selfie

Antalya’dan Almanya’ya Kıskandıracak Selfie