Sağlıklı kuzu kol haşlaması, kışın favorisi! Doymamış yağ asitleri ve 9 temel amino asit içeren kuzu eti, çorba olarak tüketildiğinde eşsiz bir lezzet sunuyor.
Lokanta Usulü Kuzu Kol Haşlama Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet kuzu incik
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 adet defne yaprağı
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- Tuz ve karabiber
Hazırlık:
- Bir tencerenin içerisine bir kaşık sıvı yağ ekleyin ve kuzu kollarını her tarafını mühürleyene kadar kızartın.
- Sebzeleri iri iri doğrayın.
- Kızaran kuzu kollarının üzerine doğranmış sebzeleri ekleyin. İnce doğranmış soğanı, defne yaprağını ve karabiberi de tencereye ilave edin.
- Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Tuzunu ekleyip karıştırın ve ağır ateşte kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pişme işlemi başladıktan sonra sebzeleri ekleyin ve tüm malzemeler bir arada yumuşayana kadar pişirin.
- Servis öncesi üzerine doğranmış taze maydanoz ekleyerek sıcak servis yapın.