Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Koyun sürüsünün dairesel dansı

Koyun sürüsünün dairesel dansı

Amasya'da bulunan Gökyöyük Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen Bafra ırkı koyunlar, koçlarla buluştuğu anlarda ilginç bir davranış sergileyerek dakikalarca saat yönünde dönerek daire çizdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koyun sürüsünün dairesel dansı
KAYNAK: İHA

Amasya'da bulunan Gökyöyük Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen Bafra ırkı koyunlar, koçlarla buluştuğu anlarda ilginç bir davranış sergileyerek dakikalarca saat yönünde dönerek daire çizdi. Bu olay, Çin'de bir koyun sürüsünün 12 gün boyunca durmadan daire çizerek yürümeleriyle tanınan gizemli olayı akıllara getirdi.

Gökyöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, yaşanan durumu, "Koç katımı adını verdikleri dönemlerde 300 koyunun 12 koçla bir arada bulunduğu zamanlarda gözlemlenen bir durum" olarak açıkladı. Altıparmak, bu olayın Çin'deki olaydan farklı olduğunu, koyunların kendi eksenlerinde saat yönünde belirli istikamette döndükten sonra rutin hallerine geçtiklerini ifade etti.

AW074788_02

Çin'deki olaya benzetildi

Çin'deki olayla karşılaştırıldığında, Altıparmak, "Çin'deki biraz daha farklı gibiydi. Koç katımı değildi. Koyunlar kendi eksenlerinde birbirlerini takip ediyordu. Daha hızlıydılar. Ama bizimki daha sakin. Birbirleriyle tanışıyormuş gibi görüntüydü" şeklinde açıklamada bulundu. Bafra ırkı koyunların çoklu doğum özelliği taşıdığına değinen Altıparmak, genellikle ikiz, üçüz, dördüz, beşiz ve hatta altızlar doğurabilen bu koyun türünün hızlı bir çoğalma özelliğine sahip olduğunu belirtti. Bu yıl içerisinde 3 bin 500 koyuna koç eklediklerini ifade eden Altıparmak, önümüzdeki şubat ayında başlaması beklenen doğumlarla birlikte 6 bin 500'den fazla kuzunun doğmasını öngördüklerini belirtti.

AW074788_03AW074788_04

AW074788_06

AW074788_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Korkuteli'nde icradan satılık arsa

Antalya Korkuteli'nde icradan satılık arsa