Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Kazada engelli kalan oğlu için Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı! O anne birincilikle mezun oldu

Kazada engelli kalan oğlu için Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı! O anne birincilikle mezun oldu

10 yıl önce trafik kazasında engelli kalan oğlunun dava sürecinde hukuk fakültesi okumaya karar veren 3 çocuk annesi dereceyle mezun oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kazada engelli kalan oğlu için Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı! O anne birincilikle mezun oldu
KAYNAK: AA

Konya'da 10 yıl önce trafik kazasında engelli kalan oğlunun dava sürecinde hukuk fakültesi okumaya karar veren 3 çocuk annesi Gülistan Sarkurt, şimdi hakim olmak için çalışıyor. Konya'da trafik kazasında engelli kalan oğlunun hakkını aramak için hukuk mücadelesine başlayan Sarkurt, hukuk fakültesini birincilikle bitirdi.

Kazada Engelli Kalan Oğlu Için Hukuk Fakültesi'ni Kazanmıştı! O Anne Birincilikle Mezun Oldu 4

Oğlunun Kazasıyla Başlayan Hukuk Mücadelesi

Biri otizmli, 3 çocuk annesi Gülistan Sarkurt (39), 10 yıl önce trafik kazasında büyük oğlu Canberk'in (18) engelli kalmasıyla birlikte hukuk mücadelesine başladı. Yaşadığı hak kayıpları nedeniyle avukatlarının yeterli çabayı göstermediğini düşünen Sarkurt, hukuk fakültesinde okumaya karar verdi.

Kazada Engelli Kalan Oğlu Için Hukuk Fakültesi'ni Kazanmıştı! O Anne Birincilikle Mezun Oldu 3

Hukuk Fakültesini Birincilikle Bitirdi

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Sarkurt, büyük bir gayretle çalışarak fakülteden birincilikle mezun oldu. Yaşı nedeniyle önce 3 yıl aktif avukatlık yapması gereken Sarkurt, sonrasında hakimlik sınavını kazanarak hakim olmayı hedefliyor.

'Amacım İhtiyacı Olan İnsanların Hayatına Dokunabilmek'

Sarkurt, eşinin ve çocuklarının eğitim sürecinde her zaman destekçi olduklarını belirtti. Büyük oğlu Canberk'in kaza sonrası yatağa bağımlı hale gelmesiyle büyük bir yıkım yaşadıklarını ifade eden Sarkurt, hukuk fakültesi sürecinde ailece büyük fedakarlıklar yaptıklarını söyledi.

Aile Boyu Fedakarlık

'Sınavı kazandığımda küçük oğlum 2,5 yaşındaydı. Çocuklarımın geleceği için fedakarlık yaptım. Eşim ve çocuklarım da büyük fedakarlıkta bulundu. Eşim, ev işleri, bulaşık, temizlik, yemek her şeye koşturuyordu. Aile boyu fedakarlıkla süreci götürdük ama sonucu güzel oldu.'

Kazada Engelli Kalan Oğlu Için Hukuk Fakültesi'ni Kazanmıştı! O Anne Birincilikle Mezun Oldu 2

Vicdanlı ve Merhametli Bir Hakim Olmak İstiyor

Oğlunun davasına bakan hakimlerin vicdanlı, merhametli ve babacan tavırlarından çok etkilendiğini belirten Sarkurt, 'Hakimleri öyle görünce, 'Neden ben de olmayayım? Ben de yapabilirim, ben de vicdanlıyım.' diye düşündüm. Amacım ihtiyacı olan insanların hayatına dokunabilmek. İnsanların daha iyi, daha adil şekilde yaşamalarına vesile olmak için hakim olmak istiyorum çünkü biz acılı ve çok zor süreçlerden geçtik.'

Kazada Engelli Kalan Oğlu Için Hukuk Fakültesi'ni Kazanmıştı! O Anne Birincilikle Mezun Oldu 5

'Çok Vicdanlı ve İyi Bir Hakim Olacağına Eminim'

Canberk Sarkurt da annesi için hem mutlu olduğunu hem de çok duygulandığını ifade ederek, 'Anneme destek olduk. Küçük kardeşime biz baktık. Yemeği babam yaptı. Mutfağı biz topluyorduk. Annem hukuk fakültesini bitirdi. İyi bir avukat olacak. Annemle gurur duyuyorum.' dedi.

Gökhan Sarkurt (41) ise çoğu zaman eşinin sabah 08.00'den gece 03.00'e kadar ders çalıştığını belirterek, 'Derece yapmak için sürekli çalışıyordu. Normal bir şekilde de bölümünü bitirebilirdi ama ülkeye iyi bir avukat, iyi bir hakim olmak için elinden gelenin en iyisini yaptı. Eşimin çok vicdanlı ve iyi bir hakim olacağına eminim. Bundan dolayı da kendisiyle gurur duyuyorum.' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Domates Civesi nasıl yapılır? Domates Civesi tarifi

Antalya Domates Civesi nasıl yapılır? Domates Civesi tarifi