Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma tarifi

Kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma tarifi

Kurban Bayramı'nda sofraların vazgeçilmezi olan sac kavurma, lezzeti ve pratik yapımıyla öne çıkıyor. İşte, adım adım sac kavurma tarifi ve gerekli malzemeler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma tarifi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Sac kavurma tarifi, lezzet arayanların Kurban Bayramı sofralarındaki favori yemeği olmaya devam ediyor. Özellikle Diyarbakır mutfağının vazgeçilmezlerinden olan sac kavurma, nasıl yapıldığını merak edenler için adeta bir baş yapıt niteliğinde. Kurban Bayramı deyince aklımıza hemen kavurma geliyor. Et kavurma, sac kavurma malzemelrini ve yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.

Sac Kavurma - Diyarbakır

Diyarbakır'ın meşhur yemeği olan sac kavurma, özenle seçilmiş 1,5-2 kg kemiksiz kuşbaşı et (kuzu ve oğlak) ile hazırlanır. Bu lezzet yolculuğunda tuz ve yağ da kavramın temel unsurları arasında yer alır. Yemek, özellikle Kurban Bayramı'nda sofralarda sıklıkla yerini alır.

Kavurma Nasıl Yapılır Sac Kavurma Tarifi 1

Sac Kavurma Malzemeleri Nelerdir?

Sac kavurmanın lezzetinin sırrı, kullanılan malzemelerin kalitesinde yatar. Başlıca malzemeler arasında kemiksiz kuşbaşı et, tuz ve yağ bulunur. Diyarbakır'ın özgün tatlarından olan bu yemek, özel teflon veya sac tavada pişirilir.

  • 1,5-2 kg kemiksiz kuşbaşı et (kuzu ve oğlak)
  • Tuz
  • Yağ

Kavurma Nasıl Yapılır Sac Kavurma Tarifi 3


Sac Kavurma Nasıl Yapılır?

Et, iyice yıkanıp kurulandıktan sonra önceden ısıtılmış sac veya teflon tavaya alınır. Suyunu salıp çekene kadar sık sık karıştırılarak kavrulur. Eğer et yağsız ise, lezzeti artırmak için yağ ve tuz eklenip kavrulmaya devam edilir. İsteğe bağlı olarak, aynı tavada pişirilen etin ortasına doğranmış sivri biber, domates ve tuz ilave edilerek, karıştırılmadan pişirilir. Dileyenler, lezzeti artırmak için çok ufak doğranmış kuyruk eti ekleyebilirler.

Kavurmanın içine domates ve biber de ekleyenler de oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ceza ve Sagopa Kajmer Arasındaki Buzlar Eridi

Ceza ve Sagopa Kajmer Arasındaki Buzlar Eridi