Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam İzmir'de Korkutan Deprem!

İzmir'de Korkutan Deprem!

İzmir'in Menderes ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan 3.2 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamalar, İzmir'in deprem risk haritasını yeniden gündeme getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de Korkutan Deprem!
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

İzmir'de sabah saatlerinde meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Menderes ilçesi olarak belirlendi. Saat 09.02'de gerçekleşen deprem, yerin 3.41 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi'nden Açıklama

Depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nden de bir açıklama geldi. Kandilli, depremin büyüklüğünü 3.5 olarak ölçtüklerini belirtti. Her iki kurumun açıklamaları, İzmir halkında deprem korkusunu yeniden gündeme taşıdı.

İzmir Deprem Risk Haritası Merak Ediliyor

İzmir'de yaşanan depremler sonrası vatandaşlar, sıkça "İzmir'den fay hattı geçiyor mu?" sorusunu yöneltmeye başladı. AFAD'ın verilerine göre, İzmir birinci derecede deprem bölgesi olarak kabul ediliyor ve bu nedenle deprem risk haritası yoğun ilgi görüyor. İzmir halkı, olası depremler konusunda daha fazla bilgi edinmek için bu haritalara başvuruyor.

İzmir'de Korkutan Deprem!

İzmir İli ve Yakın Çevresinin Depremselliği

İzmir, Batı Anadolu'nun en aktif sismik bölgelerinden birinde yer alıyor. Bölgede yapılan jeolojik ve sismolojik çalışmalar, İzmir ve çevresinin KDGB uzanımlı doğrultu atımlı ve KB-GD, KD-GB, D-B uzanımlı eğim/verev atımlı normal faylanmanın hâkim olduğunu göstermektedir. Bu faylar, hem tarihsel hem de aletsel dönemde birçok büyük depreme neden olmuştur.

Geçmişte Yaşanan Önemli Depremler

İzmir'de aletsel dönemde meydana gelen en yıkıcı depremlerden biri 1928 Torbalı depremidir. Daha yakın tarihlerde ise 30 Ekim 2020'de meydana gelen Sisam depremi ciddi hasarlara ve can kayıplarına yol açmıştır. Tarihsel kayıtlarda ise İzmir ve çevresinin büyük depremlerden sıkça etkilendiği belirtilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zorunlu karşılık hakkındaki tebliğ Resmi Gazete'de

Zorunlu karşılık hakkındaki tebliğ Resmi Gazete'de