Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam İstanbul Havalimanı'nda Terapi Köpekleriyle Uçuş Stresi Azaltılacak

İstanbul Havalimanı'nda Terapi Köpekleriyle Uçuş Stresi Azaltılacak

İstanbul Havalimanı, "Terapi Köpek Projesi" ile yolculara stresi azaltarak huzurlu bir seyahat deneyimi sunuyor. DETAYLAR...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Havalimanı'nda Terapi Köpekleriyle Uçuş Stresi Azaltılacak
KAYNAK: İHA

İstanbul Havalimanı, uçuş sırasında stres veya endişe yaşayan yolculara daha huzurlu bir seyahat deneyimi sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk defa "Terapi Köpek Projesi"ni başlattı.

İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek "Terapi Köpek Projesi"ni hayata geçirdi. Özel eğitim almış terapi köpekleri, havalimanında yolcularla etkileşime girerek, onlara pozitif enerji sunacaklar. İGA İstanbul Havalimanı Müşteri Deneyimi Müdürü Abdulkadir Demirtaş, projenin amacını şu sözlerle açıkladı: "İstanbul Havalimanı, dünyanın birçok ülkesinden milyonlarca yolcuyu ağırlıyor. Yolcularımızın stresini azaltmak ve daha keyifli bir seyahat sağlamak için bu projeyi başlattık."

A W157259 01

A W157259 03

Köpeklerin Görev Alanı Geniş Kapsamlı

İlk etapta 5 köpeğin görev aldığı proje, İGA İstanbul Havalimanı Veteriner Hekimi Volkan Arslan liderliğinde yürütülüyor. Proje kapsamında, köpeklerin eğitimi ve bakımı da büyük önem taşıyor. Terapi köpeklerinin eğitim sürecine dair bilgi veren Veteriner Volkan Arslan, "Terapi köpekleri, insanlarla sosyal bir şekilde iletişim kurabilen, agresif olmayan ve rahatlatma amacıyla eğitilen köpeklerdir. Eğitim süreci sertifikasyon programından oluşur ve köpekler bu programı başarıyla tamamlayarak 'Terapi Köpek' sertifikası alırlar" şeklinde konuştu.

Yolcuların Memnuniyeti

İstanbul Havalimanı'na gelen bir Çinli yolcu olan Xi Yuki, terapi köpeklerinin varlığından memnuniyetini dile getirdi. Yuki, "Köpekleri ve hayvanları çok seviyorum. Onları burada görmek beni çok mutlu etti. Daha önce böyle bir uygulama görmemiştim" ifadelerini kullandı.

A W157259 07

A W157259 08

Hayvan Dostu Havalimanı

İGA İstanbul Havalimanı, evcil hayvan sahiplerinin ve hayvanseverlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak "Evcil Hayvan Odaları"nı hizmete sundu. Havalimanında, giden yolcu katında bir adet, pasaport kontrol sonrasında iki adet ve gelen yolcu karşılama katında bir adet olmak üzere toplamda 4 adet evcil hayvan odası bulunuyor. Bu odalarda kedi ve köpekler için temel ihtiyaçları karşılayacak ürünler bulunmaktadır.

A W157259 06

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Körfez'de Oto Galeriye Silahlı Saldırı: Kurşun Bir Ailenin Oturduğu Salona İsabet Etti

Kocaeli Körfez'de Oto Galeriye Silahlı Saldırı: Kurşun Bir Ailenin Oturduğu Salona İsabet Etti