Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam İneklerin süt verimini Dilber şarkısıyla artırdı

İneklerin süt verimini Dilber şarkısıyla artırdı

Erzincan'da bir besici, ineklerine Dilber şarkısını dinleterek süt verimini artırdığını söylüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İneklerin süt verimini Dilber şarkısıyla artırdı
KAYNAK: İHA

Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kanberağa köyünde besicilik yapan Baki Kaya, süt verimini artırmak için ilginç bir yöntem kullanıyor. Sosyal medyada son günlerin favori şarkısı olan 'Dilber evin barkın yok mu?'yu ahırdaki ineklerine dinleten Kaya, bu müzikli terapinin süt verimini olumlu yönde etkilediğini söylüyor.

Kış aylarının zorlu koşullarında pozitif enerjiyle işlerini sürdürdüklerini belirten Baki Kaya, her sabah ahırındaki 20'e yakın ineğe müzik dinlettiğini açıkladı. Müzikli terapinin hayvanlarına iyi geldiğini ve streslerini azalttığını ifade eden Kaya, bu sayede süt verimlerinin arttığını gözlemlediğini dile getirdi.

İneklerin Süt Verimini Dilber Şarkısıyla Artırdı

Kaya, 'Müzik ruhun gıdasıdır, hayvanlarıma da iyi geliyor. Her sabah güne müzikle başlayıp, ineklerime de dinletip onların stresini alıyorum. Stres olmadığı zaman süt verimleri artıyor. Ankara havası, ‘Dilber’ akımı yapıyoruz. Bazen de türkü dinletip şiir okuyorum.' dedi.

Besici Baki Kaya'nın eğlenceli ve neşeli yöntemi, köyde hem komşularını hem de sosyal medya kullanıcılarını tebessüm ettiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Firari Hükümlü Çocuğa Nitelikli C*nsel İst*smardan 36 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Firari Hükümlü Çocuğa Nitelikli C*nsel İst*smardan 36 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı