Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi

Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi

Eskiden kış ayları gelince odun sobalarının üzerinde közlenen kestaneler, mis gibi kokusuyla tüm evi sarardı. 7'den 70'e herkesin severek yediği kestaneden günde 5 adet yerseniz sağlığınıza olan faydalarını biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim:

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi
MUHABİR: Kamer Durdu

Eskiden kış ayları gelince odun sobalarının üzerinde közlenen kestaneler, mis gibi kokusuyla tüm evi sarardı. 7'den 70'e herkesin severek yediği kestaneden günde 5 adet yerseniz sağlığınıza olan faydalarını biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim:

Kestanenin Faydaları

Kestane, 7’den 70’e herkesin severek yediği bir meyvedir. Hem lezzetli hem de besleyici olan kestane, kalp sağlığından sindirim sistemi fonksiyonlarına, bağışıklık sisteminden kemik sağlığına kadar çeşitli olumlu etkileri bulunur. Kestane ayrıca, enerji verici özelliğiyle de vücut dayanıklılığı artırabilir. C vitamini yönünden zengin olan kestanenin, vücudu temizlediği, kanseri önlediği ortaya çıktı. Uzmanlar günde 5 veya 3 tane yiyeceğiniz kestanenin enfeksiyona bağlı oluşan grip, nezle ve bronşit gibi hastalıklara karşı direnç oluşturduğunu açıkladı.

Günde 5 Tane Kestane Yerseniz Ne Olur?

Kestane, güçlü bir anti-oksidan olup, içerdiği flavanoidler sayesinde zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlar ve kansere karşı da korur. Demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından da zengin olup çok iyi bir potasyum kaynağıdır. Kestane glüten içeriği olmayan bir yemiş olduğundan glutensiz besinlerin hazırlanmasında da kullanılır; dolayısıyla kestane, glüten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyak hastalığı olanlar için de oldukça uygun bir besindir.

Kestane Alerjisi ve Zehirlenmesi

Kestanenin içerdiği bir protein maddesini bağışıklık sistemi kötü bir bakteri olarak algılar ve ona karşı korunma oluştururken vücutta bir takım ciddi komplikasyonlar meydana gelir. Bu duruma kestane alerjisi denir. Aynı şekilde arıların çiçek özlerinden meydana gelen kestane balı ya da kestane şekeri olarak adlandırılanlar içinde geçerlidir.

Kestaneye karşı alerjisi olduğu kimseler tarafından bilinse de bazı kimseler bu durumu bilmez. Özellikle çocuklukta fark edilen bu durum sırasında tüketilen kestane sonucu ortaya çıkan duruma ise kestane zehirlenmesi denir.

Kestane Alerjisinin Belirtileri

Kestane alerjisinin belirtileri arasında burun bezlerinin şişmesi ile oluşan burun tıkanıklığı, hapşırma, boğazların kızarmasına bağlı gelişen öksürme ve hırıltı, ciltte gelişen deformasyonlara bağlı kızarıklık, kaşıntı ve dökülme, gözlerde yanma, yaşarma ve kızarma hissi, dil ve ağız kenarında karıncalanma, solunumda sıkıntı çekme, kan basıncı aniden değiştiğinden aşırı terleme ve soğuma yaşanması, karın ağrısı akabinde gelişen mide bulantısı ve kusma hissi gibi belirtiler gösterir. İleri boyutlusu ise kişi nefes almakta zorlandığından bilinç kaybı yaşamasıdır.

Kestane Alerjisi Nasıl Teşhis Edilir? Tedavisi Var Mıdır?

Alerjiler kan ve deri prick testleri ile anlaşılır. Öncelikle neye alerjinizin olup olmadığını öğrenmek bir hastanede bu testleri yaptırmalısınız. Lateks alerjisi sıklıkla avokado, muz, kestane, elma, havuç, kavun, patates ve domates gibi besinlerden kaynaklı ortaya çıkar. Kestane alerjisinin belli bir tedavisi yoktur. Belirtilerden en yaygın olan ne ise uzman ona göre ilaç tedavisi uygular.

Kestane ne kadar? Kestanenin fiyatı ne kadar?

Kış aylarının lezzetli atıştırmalığı kestanelerin kilogram fiyatı, geçen yılki 70 lira seviyesinden bu yıl itibariyle yüzde 300'lük bir artışla 250 liraya kadar çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tabela partisi değil memleketin partisiyiz

Tabela partisi değil memleketin partisiyiz