Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'ın o mahallesini unuttular!

Hatay'ın o mahallesini unuttular!

Hatay'ın  Arsuz ilçesi sınırları içerisinde kalan Büyükdere Mahallesi, İskenderun'a bağlı olarak kalmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, 10 yıldır süren bu belirsizlikten rahatsız.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'ın o mahallesini unuttular!
KAYNAK: İHA

Hatay'da 2014 yılında kentin büyükşehir statüsü kazanmasıyla birçok köy mahalleye dönüştü. Ancak, Büyükdere Mahallesi, Arsuz ilçesi sınırları içerisinde yer almasına rağmen İskenderun'a bağlı olarak kalmaya devam etti. Bu durum, mahalle sakinleri için 10 yıllık bir belirsizlik yarattı.

A W236843 03 Result

'Ay Lav Yu' Filmini Hatırlattı 

Büyükdere Mahallesi, İskenderun ilçesine 15 kilometre, Arsuz ilçesine ise 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu coğrafi konum, mahalleyi 'Ay Lav Yu' filmindeki Tinne köyüne benzeten bir duruma soktu. Mahalle sakinleri, bu karmaşıklığın getirdiği hizmet eksiklikleriyle uzun süre mücadele etti.

A W236843 04 Result

31 Mart 2024 Seçimleriyle Gelen Değişim

Büyükdere Mahallesi, 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle birlikte refaha kavuştu ve mahallede yaşayan vatandaşlar, kendilerini unutmadığı için İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'e teşekkür etti.

Mahalle Muhtarı Necati Batman Konuştu

Büyükdere Mahallesi Muhtarı Necati Batman, 'Hatay'ın büyükşehir olmasının sıkıntısını biz yaşadık. 31 Mart 2024 seçimlerine kadar unutulduğumuzu zannediyorduk. Ancak, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez sayesinde unutulmadığımızı fark ettik' dedi.

A W236843 02 Result

Coğrafi Karmaşıklık ve Hizmet Eksikliği

Mahalle sakinleri, coğrafi konumlarının yarattığı karmaşıklık nedeniyle hizmet almakta zorlandıklarını belirtiyor. Muhtar Batman, 'Solumuz, sağımız Arsuz ama biz İskenderun'a bağlıyız. Çevremizdeki mahalleler Arsuz'a bağlı, biz ise İskenderun'a bağlı bir mahalleyiz' ifadelerini kullandı.

Cennet Gibi Bir Köy: Büyükdere

Muhtar Batman, Büyükdere'nin doğal güzellikleriyle cennet gibi bir köy olduğunu belirterek, 'Büyükdere aslında unutulan köy ya da Tinne diyebiliriz. Ancak, İskenderun Belediyesi'nin desteğiyle bu durum değişiyor' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Çavuşoğlu açıkladı: Alanyasporlu Oğuz Aydın'a büyük ilgi!

Başkan Çavuşoğlu açıkladı: Alanyasporlu Oğuz Aydın'a büyük ilgi!