Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'ın atlı davulcusu! Enkaz sokaklarında böyle geziyor

Hatay'ın atlı davulcusu! Enkaz sokaklarında böyle geziyor

Depremin vurduğu Hatay'da Ramazan davulculuğu yapan Sabit Erdoğan, sokakları atlı araba ile dolaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'ın atlı davulcusu! Enkaz sokaklarında böyle geziyor
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en yoğun etkilediği Hatay'da, vatandaşlar geçmiş yıllarda yaşadıkları Ramazan coşkusunu özlüyorlar. Kent, depremin ardından hala enkaza dönmüş sokaklarında Ramazan davulculuğu geleneğini yaşatmaya çalışıyor. Bu geleneği sürdürenlerden biri de 36 yaşındaki Sabit Erdoğan. Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde, enkaz sokaklarından geçerken at arabası üzerinde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyor. At arabasıyla dolaşırken maniler söyleyen Erdoğan, konteyner kentler gibi at arabasının ulaşamayacağı yerlerde ise elindeki davulu çalarak insanları uyandırıyor.

Hatay'ın Atlı Davulcusu! Enkaz Sokaklarında Böyle Geziyor (2) Result

'Bu Yıl Arkadaşımın Atıyla Gezerek Davul Çalıyorum'

Depremin olduğu yıl tek başına davul çaldığını belirten Sabit Erdoğan, Ramazan davulculuğunun köklü bir geleneğe dayandığını ifade etti. 'Mahallemize bir süre davul gelmedi. Ben de kendi imkanlarımla bu yıl davulu ben çalayım dedim. Arkadaşlarla toplandık, bir süre çalmaya başladım. Bu yıl da arkadaşımın atıyla gezip çalıyorum. Bu şekilde devam ediyoruz. Davul çalmaktan mutlu hissediyorum. Bu işi severek ve içten gelerek yapıyorum. Para için değil, eski gelenekleri yaşatmak için yapıyorum. Ev ev, mahalle mahalle dolaşarak eski günleri yad ediyoruz. Bu uygulamamızdan memnun olanlar da var, olmayanlar da' şeklinde konuştu.

Hatay'ın Atlı Davulcusu! Enkaz Sokaklarında Böyle Geziyor (3) Result

'Atla Yaptığımızda Daha Zevkli Oluyor'

Atını Ramazan ayına özel olarak süsleyen Mustafa Güleç ise, 'Atımızın üzerindeki süslemeleri Adana'dan özel olarak sipariş ettik. Ramazan davulculuğunu ve çocukların mutlu olması için bu süslemeleri yaptık. Kendi imkanlarımızla getirip yaptık. Atın üzerindeki süslemeler için 6 bin TL masraf yaptık. Ayrıca atın aylık yem masrafı da 2 bin TL'dir. Bu işi zevkle yapıyoruz, özellikle atla yapınca daha keyifli oluyor. Bazen çocuklar atı sevmeye gelirler. Onların mutluluğu bizleri daha da sevindiriyor. Deprem sonrası bu aktivitelerle çocukların zihninin dağılması önemli' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vali Açıkladı O İlde Ekmek 10 Liradan 7,5 Liraya Düştü

Vali Açıkladı O İlde Ekmek 10 Liradan 7,5 Liraya Düştü