Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'da insan yüzlü örümcek bulundu

Hatay'da insan yüzlü örümcek bulundu

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı, 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen köşeli yengeç örümceğini bulup beslemeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da insan yüzlü örümcek bulundu
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Antakya ilçesinde haşere ilaçlama işi yapan Mehmet Şirin, Serinyol Mahallesi'nde bir evin bahçesinde dikkat çeken bir örümceğe rastladı.

A W241670 02 Result

Yaptığı araştırmalar sonucunda bu örümceğin 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen köşeli yengeç örümceği olduğunu fark eden Şirin, örümceği kavanozda beslemeye başladı. Örümceğin görüntüsü, Şirin'in sosyal medyada yaptığı paylaşımla vatandaşların ilgisini çekti.

A W241670 01 Result

'İlk Bakışta Fark Etmedim'

Mehmet Şirin, örümceğin görünüşü itibarıyla dikkat çektiğini belirterek, 'İnsan yüzlü örümcek diyorlar. Ben de araştırdım ve insanlara zarar vermediğini gördüm. Arı ve sinek gibi böcekleri yiyerek neslini devam ettirdiğini fark ettim. Örümcek, tam anlamıyla insan yüzüne benziyor. Alan incelemesi yaparken ilk bakışta fark edemedim ama yakından incelediğimde bembeyaz bir örümcek olduğunu gördüm. Yıllardır bu işi yapmama rağmen böyle bir örümceği ilk kez gördüm. Örümceği kavanoza koyarak araştırmalarımı sürdürdüm' dedi.

A W241670 05 Result

'Hatay İkliminde Görmediğim Bir Tür'

Mehmet Şirin, örümceği kavanozda beslemeye devam ettiğini belirterek, 'Bulduğumda kısa bir video çekmiştim. Haşere ilaçlama yaparken bu tür örümceklerle karşılaşmak şaşırtıcı oldu. Hatay ikliminde daha önce görmediğim bir tür. Örümceğin zararsız olduğunu ve insanlara zarar vermediğini araştırdım. Örümcekleri genelde korkutucu buluruz ama bu örümceği yakından incelemek heyecan vericiydi. Örümcek, birkaç sineği yedi. Şu an kavanozda beslemeye devam ediyorum' ifadelerini kullandı.

A W241670 03 Result

A W241670 06 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli maaşlarında kök maaş '8 bin 17 TL' detayı gündemde!

Emekli maaşlarında kök maaş '8 bin 17 TL' detayı gündemde!