Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'da faciaya kılpayı! 10 tonluk kaya kayısı toplayanların üzerine düştü

Hatay'da faciaya kılpayı! 10 tonluk kaya kayısı toplayanların üzerine düştü

Hatay Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde, taş ocağından kopan 10 tonluk devasa kaya, kayısı toplanan bahçeye düştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da faciaya kılpayı! 10 tonluk kaya kayısı toplayanların üzerine düştü
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi’nde bulunan taş ocağındaki çalışmalar sırasında büyük bir tehlike yaşandı. Taş ocağında yapılan patlama sonrası, yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Selahattin Altınöz’e ait bahçeye 10 ton ağırlığında devasa bir kaya düştü. Olay sırasında bahçede kayısı toplayan aile, büyük bir şok yaşadı. Neyse ki sadece iki ağaç zarar gördü ve herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Aw233977 05 (1) Result

Selahattin Altınöz Tepkili: 'Çalışmalar Duyarlı Bir Şekilde Gerçekleştirilmeli'

Bahçesine düşen kaya nedeniyle büyük bir korku yaşayan Selahattin Altınöz, taş ocağında yapılan çalışmaların duyarlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Altınöz, 'Bu devasa kaya, bahçemize düşerken ailem büyük bir tehlike atlattı. Bu tür çalışmalar yapılırken daha dikkatli olunmalı ve gerekli önlemler alınmalı,' dedi.

Aw233977 02 (1) Result

Dinamitle Yerinden Oynatıldı

Selahattin Altınöz, yaşanan olayın etkilerini şu sözlerle anlattı: 'Depremin oynatamadığı kayaları, dinamitle yerinden oynattılar. Gece geç saatlerde bile çalışmalar devam ediyor. Patlamalar ve düşen kayalar yüzünden korkudan evde duramaz hale geldik. Deprem sonrası çamaşır makinesi sesinden bile korkar olduk. Böyle bir ses ve ardından gökten düşen devasa bir kaya, gerçekten korkunçtu.'

Aw233977 03 (1) Result

Altınöz, yaşanan olayı teknik açıdan değerlendirerek, 'Bu kaya yaklaşık 4 metreküp ve özgül ağırlığı 2,5 ton/metreküp. Bu da 10 tonluk bir kaya demek. Ben mimarım ve bu tür teknik detayları bilirim. Bahçemize düşen bu kaya, gerekli önlemler alınmadan yapılan çalışmaların bir sonucudur. Bu olayda bir facianın eşiğinden dönüldü,' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca kişiyi etkileyecek! 1 Temmuz’dan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor!

Milyonlarca kişiyi etkileyecek! 1 Temmuz’dan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor!