Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Fener Muratpaşa'nın En Çevreci Mahallesi Seçildi

Fener Muratpaşa'nın En Çevreci Mahallesi Seçildi

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nin Çevreci Komşu Kart projesi sayesinde, evsel atıklarını cam, plastik, kağıt ve metal olarak ayrıştıran ilçe sakinleri, para kazanmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fener Muratpaşa'nın En Çevreci Mahallesi Seçildi
KAYNAK: Muratpaşa Belediyesi/Bülten

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nin Çevreci Komşu Kart projesi sayesinde, evsel atıklarını cam, plastik, kağıt ve metal olarak ayrıştıran ilçe sakinleri, para kazanmaya devam ediyor. Yılın ilk ayının şampiyonu, 23 bin 141 kilogram atığı ayrıştıran Fener Mahallesi oldu. Bu sayede mahalleli, 16 bin 445 lira kazandı.

Çevreci Komşu Kart Nedir?

‘Atma, biriktir, kazanalım’ sloganıyla uygulanan Çevreci Komşu Kart projesi, Muratpaşalıların türlerine göre ayrıştırdıkları atıkları ekiplere teslim etmelerini sağlıyor. Bu sayede hem ev ekonomilerine katkı sağlanıyor hem de çevre korunuyor. Atıklar karşılığında kazanılan paralar kartlara yükleniyor. Çevreci Komşu Kart, Türkiye’nin her noktasında kredi kartı POS cihazı olan tüm işyerlerinde kullanılabiliyor. Online alışverişte ve diğer tüm ödemelerde kullanabilen kartta biriken paralar, tüm bankamatiklerden nakit olarak da çekilebiliyor.

10 Milyon Lirayı Geçti

Çevreci Komşu Kart projesinin başladığı Nisan 2016’dan 2023 yılı sonuna kadar geçen sürede 22 milyon 973 bin 308 kilogram atık ayrıştırılmış olarak toplandı. Ev ekonomisine ek gelir yaratan projeyle, ilçe sakinleri atmayıp biriktirdikleri atıklar karşılığında 10 milyon 219 bin 14 lira kazandı.

Ocak Ayının Şampiyonu: Fener Mahallesi

Yeni yılın ilk ayında Muratpaşa’nın en çevreci mahallesi Fener oldu. 23 bin 141 kilogram atığı belediyenin ekiplerine teslim eden Fener Mahallesi sakinleri, 16 bin 445 lira para kazandı. Fener Mahallesi’nin ardından en fazla atık ayrıştıran mahalle 11 bin 24 kilogramla Konuksever oldu. Üçüncü sırada ise 6 bin 378 kilogram atıkla Etiler Mahallesi yer aldı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Schengen vize ücretlerine zam: Yeni fiyatlar açıklandı!

Schengen vize ücretlerine zam: Yeni fiyatlar açıklandı!