Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Enes'in İyileşme Hayali: Bir Gün Aynaya Gülümsemek

Enes'in İyileşme Hayali: Bir Gün Aynaya Gülümsemek

14 yaşındaki Enes, bebekken geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde büyüyen kitle nedeniyle zor günler geçiriyor. Hayali, doktor olup kendisi gibi çocuklara yardım etmek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana’nın Seyhan ilçesinde, Havuzlubahçe Mahallesi'nde yaşayan 14 yaşındaki Enes, bebekken geçirdiği beyin kanaması sonucu yüzünde büyüyen bir kitle ile yaşamını sürdürüyor.

Bu durum, Enes'in yüzünde iki farklı görünüm oluşmasına neden oldu ve bir gözünü kaybetmesine yol açtı. Zor günler geçiren Enes, büyüyünce doktor olup kendisi gibi çocuklara yardım etmenin hayalini kuruyor.

D S R B H

Tedavi Umudu ve Zorlu Süreç

Enes'in babası Şeyhmus Bakır, oğlunu bugüne dek birçok hastane ve doktora götürdüğünü ancak henüz gerekli tedaviyi bulamadıklarını belirtti. Doktorlar, ameliyatın tehlikeli olduğunu söyleyerek müdahalede bulunmaktan kaçındı. Enes, yüzündeki kitlenin neden olduğu enfeksiyonlar nedeniyle zaman zaman havale geçirerek halsiz düşüyor.

"Tedavi Olursam İlk Olarak Aynaya Bakar Gülerim"

Enes, diğer insanlar gibi normal bir görünüme kavuşmanın hayalini kurduğunu belirterek, "Tedavi olursam ilk olarak yüzüme bakarım, gülerim. Top oynarım, arkadaşlarımla oyun oynarım, okula giderim. Okuyarak, doktor olmak ve benim gibi insanlara, küçük çocuklara yardım etmek isterim. Herkese sesimi duyurmak isterim, yüzümü iyileştirin" dedi.

J N H G Z

Enes'in Ailesinin Umutlu Bekleyişi

Baba Şeyhmus Bakır, "Enes doğuştan bu yana beyninde bir leke vardı. Çeşitli hastanelere götürdük. Son durumda doktorlar ameliyata yanaşmıyorlar. Sürekli kontrol amaçlı gidip geliyoruz. Ancak yüzündeki şişlik devam ediyor. Tedavisi devam ediyor ancak hiçbir doktor ameliyat ederek ya da başka bir biçimde tedavi etme şanslarının olmadığını söylüyor. Gittikçe büyüyen kitle nedeniyle çocuk ufak bir enfeksiyonda çok halsiz oluyor. Bazen havale geçiriyor. Ne yapacağımızı şaşırdık, Allah’tan umut kesilmez" şeklinde konuştu.

Toplumdan Soyutlanan Enes’in Tek İsteği İyileşip Gülmek

Farklı bakışların çocuğunun üzerinde baskı oluşturduğunu ve bu nedenle Enes’in kendisini toplumdan soyutladığını belirten Şeyhmus Bakır, "Ufak çocuklar onu gördükleri zaman korkuyor. Oğlum da haliyle içine kapanıyor, dışarı çıkmak istemiyor. Arkadaşlarının içine girmek istemiyor, hor görülüyor. Götürdüğümüz bir profesör, bu hastalığın milyonda bir görüldüğünü söyledi. Türkiye'de ve Avrupa'da yalnızca birkaç vaka olduğunu söylediler. Biz de artık bir şifa bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da eşya yüklü kamyonetteki 3 çocuk ölümle burun buruna geldi

Adana'da eşya yüklü kamyonetteki 3 çocuk ölümle burun buruna geldi