Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Dünya Sosisli günü nedir? Dünya sosisli günü ne zaman?

Dünya Sosisli günü nedir? Dünya sosisli günü ne zaman?

Dünya Sosisli Günü, her yıl sosisli sandviçin önemine ve lezzetine saygı gösterilen bir gün. Dünya Sosisli günü nedir? Dünya sosisli günü ne zaman? Detaylar haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Sosisli günü nedir? Dünya sosisli günü ne zaman?
KAYNAK: Haber Merkezi

Her yıl sosisli sandviçin önemine ve lezzetine saygı göstermek amacıyla Dünya Sosisli Günü kutlanıyor. Dünya Sosisli günü nedir? Dünya sosisli günü ne zaman? Sosisli nasıl yapılır? Yanıtları ve daha fazlası aşağıda...

Dünya Sosisli Günü Nedir Dünya Sosisli Günü Ne Zaman  3

Dünya Sosisli günü nedir? 

19. yüzyılda Alman göçmenler sayesinde Amerika'ya ulaşan sosisli sandviç, ilk olarak New York'ta yapılmaya başlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl Temmuz ayının üçüncü haftasının çarşamba günü, Dünya Sosisli Sandviç Günü olarak kutlanıyor. 

Dünya sosisli günü ne zaman? 

2024 yılında Dünya Sosisli Sandviç Günü, 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü kutlanacak.

Festivaller ve Etkinlikler

Dünya Sosisli Sandviç Günü'nde, fast food firmaları her yıl bu güne özel etkinlikler, yarışmalar ve indirim kampanyaları düzenliyor. Sosisli sandviçin "önemine ve lezzetine" saygı duyulan bu günde, Amerika'da birçok sosisli sandviç satıcısı ürünlerini indirimli veya ücretsiz olarak sunuyor.

Dünya Sosisli Günü Nedir Dünya Sosisli Günü Ne Zaman  4

Dünya Sosisli Günü Nerelerde Kutlanıyor?

En fazla sosisli sandviç yaz aylarında tüketildiği için Dünya Sosisli Sandviç Günü, Temmuz ayında kutlanıyor. Bu etkinlikler sadece Amerika ile sınırlı kalmıyor; Kanada ve Avustralya gibi diğer ülkelerde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Dünya Sosisli Günü Nasıl Başladı?

Dünya Sosisli Günü, ilk olarak 1972 yılında Alfred, New York'ta düzenlendi. Alfred Üniversitesi öğrencileri Mark O'Meara ve Eric "Rick" Vaughn tarafından organize edilen bu etkinlik, bölge öğrencilerinin yerel topluma geri vermesini amaçlıyor. Festivalde sosisli sandviç yeme yarışmaları, root beer içme yarışmaları ve yüz boyama gibi birçok etkinlik yer alıyor.

Dünya Sosisli Günü Nedir Dünya Sosisli Günü Ne Zaman  6

Sosisli Nasıl Yapılır? Hot Dog tarifi 

Hot Dog Malzemeleri

  • 5 adet sandviç ekmeği
  • 5 adet uzun sosis
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre sıcak su
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 1/2 adet mor soğan 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Hot Dog Sosu

  • 2 yemek kaşığı barbekü sos
  • 2 yemek kaşığı ballı hardal
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Dünya Sosisli Günü Nedir Dünya Sosisli Günü Ne Zaman  2

Hot Dog Tarifi Nasıl Yapılır?

Salçayı Kavurun: Geniş bir tencereye salçayı ve yağı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar biraz kavurun.

Suyu ve Baharatları Ekleyin: Üzerine sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 5 dakika kadar kaynatın.

Ekmekleri Kızartın: Kullanacağınız ekmekleri boydan, tamamen ayrılmayacak şekilde kesin ve bir tavada iç kısımlarını kızartın.

Sosisleri Pişirin: Sosislere çapraz şekillerde minik kesikler atın ve yağ eklediğiniz tavada, dış kısımları hafif kızarana kadar pişirin.

Sosisleri Haşlayın: Kaynayan salçalı suyun içerisine sosisleri atın ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte, sosisler şişip tamamen haşlanana kadar pişirin.

Sosislileri Hazırlayın: Ekmeklerinizin içerisine turşu dilimleri, mor soğan dilimleri ve sosisleri ekleyin. Üzerine maydanoz, barbekü sos ve hardal sosu ekleyin. Tercihe göre mayonez ya da ketçap kullanabilirsiniz.

Dünya Sosisli Günü Nedir Dünya Sosisli Günü Ne Zaman  5

Capitol Hill'deki Yıllık Hot Dog Öğle Yemeği

Washington, D.C.'de düzenlenen Yıllık Hot Dog Öğle Yemeği, Capitol Hill'deki en popüler sosyal etkinliklerden biridir. Kuzey Amerika Et Enstitüsü tarafından desteklenen bu etkinlikte, eski beyzbol oyuncuları imza dağıtırken, katılımcılara geleneksel sosisli sandviç arabalarından hot dog servisi yapılıyor.

Boston Hot Dog Safari ve West Virginia Hot Dog Festivali

Boston'da her yıl düzenlenen Hot Dog Safari, 1990 yılında Boston spor radyosu sunucusu Eddie Andelman tarafından başlatılan ve kistik fibrozis hastalığı için para toplayan bir hayır etkinliğidir.

West Virginia Hot Dog Festivali, 2005 yılından bu yana her yıl Temmuz ayının son cumartesi günü Huntington, West Virginia'da düzenleniyor. Bu festival, çocuk kanser birimi için 10.000 dolar veya daha fazla para toplama amacıyla düzenlenen çeşitli etkinlikleri içeriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Giray Altınok Kimdir? Giray Altınok'un Eşi Cansu Diktaş Kimdir? Giray Altınok'un Eşi Oyuncu mu?

Giray Altınok Kimdir? Giray Altınok'un Eşi Cansu Diktaş Kimdir? Giray Altınok'un Eşi Oyuncu mu?