Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Depremin yok ettiği mahallede en acı iftar

Depremin yok ettiği mahallede en acı iftar

Hatay'da 2 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği Emek Mahallesi'nde geriye kalan 20 aile iftarda buluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremin yok ettiği mahallede en acı iftar
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Antakya ilçesinde, depremin yıkımına uğrayan Emek Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeği, geride kalan vatandaşlara hüzünlü anlar yaşattı. 

Depremin Yok Ettiği Mahallede En Acı Iftar (2) Result

Depremin Vurduğu Hatay’da Acı Gerçek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Özellikle Antakya ilçesi, depremin en büyük yıkımını yaşadı. Emek Mahallesi, adeta yerle bir oldu ve 2 bine yakın insan bu felakette yaşamını yitirdi. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu olay, mahalledeki yaşamı tamamen değiştirdi. Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı mahallede, şimdi geride 20 aile kaldı.

Emek Mahallesi’nde İftarın Hüzünlü İzleri

Mahallenin muhtarı Celal Sarı, deprem sonrası mahallede kalan aileleri Ramazan sofrasında bir araya getirdi. Ancak enkazın ortasında yapılan bu iftar, hüzünlü bir atmosfer oluşturdu. Sarı, mahallenin geçmiş günlerini yad ederek, burada kalan az sayıdaki insanla birlikte iftarlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Depremin Yok Ettiği Mahallede En Acı Iftar (3) Result

'Geriye Kalan Azınlıkla Beraberlik İçindeyiz'

Muhtar Sarı, mahallenin yerle bir olduğunu ve tanınmayacak bir hal aldığını ifade etti. Ancak bu duruma rağmen, beraberliklerini ve dayanışmalarını sürdürmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Depremde hayatını kaybedenlerin ruhuna adanan bu iftar organizasyonu, mahalle sakinlerini bir araya getirdi.

Yok Olan Mahallede Yaşam Savaşı

En çok yıkıma uğrayan mahallede yaşayan Mustafa Alkan ise, mahallelerinde sadece 30 kişi kaldığını belirtti. Ancak tüm zorluklara rağmen, muhtarlarının yanlarında olduğunu ve bu iftar için teşekkür ettiklerini dile getirdi. Alkan, benzer organizasyonları diğer mahallelerden de beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jandarma'nın Mahzen-12 Operasyonları: Van Gaziantep ve Kırklareli'de 3 Organize Suç Örgütü Çökertildi

Jandarma'nın Mahzen-12 Operasyonları: Van Gaziantep ve Kırklareli'de 3 Organize Suç Örgütü Çökertildi