Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Deprem Sonrası Zemin Kaymaları İçin Çalışma Başlatıldı

Deprem Sonrası Zemin Kaymaları İçin Çalışma Başlatıldı

Kahramanmaraş'ta depremin ardından oluşan zemin kaymaları için çalışma başladı. Detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deprem Sonrası Zemin Kaymaları İçin Çalışma Başlatıldı
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından arazi kadastrolarında ortaya çıkan zemin kaymalarının düzeltilmesi için sayısal verilerin düzeltilmesi için çalışma başlatıldı. Bu çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor ve depremin etkilediği bölgelerde hayata geçiriliyor.

Çalışmanın Detayları

Kahramanmaraş'ta fay hattına yakın bölgelerde yaklaşık 6 metre, fay hattından uzaklaştıkça da bölgesel olarak 3 metre arasında zemin kaymaları yaşandı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bu kaymaların giderilmesi için iyileştirme ve dönüşüm çalışmalarına başladı. Ekipler, arazide yapılan çalışmaları büroda sayısal verilerle çakıştırarak yeni veriler elde ediyor.

A W155276 06

A W155276 01

Ekiplerin Çalışmaları

Kadastro Müdürlüğü ve LİHKAB büroları, Kahramanmaraş bölgesinde zemin kaymalarının yüzde 70'ini tamamladı. Cihad Demir adlı bir çalışan, "Deprem dolayısıyla 11 ilimizi etkileyen zemin kayması söz konusu. Bu zemin kaymaları Kadastro Müdürlüğü ve LİHKAB büroları olarak Kahramanmaraş bölgesini yüzde 70 oranında tamamlamış bulunuyoruz. Bazı bölgelerde 20 santimetre kaymışken bazı bölgelerde bir buçuk iki metre kaymalar oluşmuş" şeklinde açıklama yaptı.

A W155276 05

A W155276 04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Motosiklet Sürücülerine Bilinçlendirme

Alanya’da Motosiklet Sürücülerine Bilinçlendirme