Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Çorapla uyumanın zararları neler? Geceleri sakın çorapla uyumayın

Çorapla uyumanın zararları neler? Geceleri sakın çorapla uyumayın

Geceleri ayakları sıcak tutmak amacıyla çorapla uyuma alışkanlığı pek çok kişinin tercihi olabilir. Ancak uzmanlar, bu alışkanlığın sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini vurguluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çorapla uyumanın zararları neler? Geceleri sakın çorapla uyumayın
KAYNAK: Haber Merkezi

Çorapla uyumanın en önemli risklerinden biri, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı nedeniyle periferik dolaşımın olumsuz etkilenmesidir. Bu durum, ayakta morarmalara, derinin kurumasına ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozukluklarına yol açabilir.

Mantar Enfeksiyonları ve Egzama Riski

Çorapla uyumanın bir diğer riski ise deride mantar enfeksiyonlarına sebep olabilmesidir. Ayrıca, çorapta kalan deterjan artıkları uzun temas sonucu irritan dermatitlere ya da alerjik dermatitlere neden olarak ayakta kaşıntı, kızarma ve kepeklenme gibi şikayetlere yol açabilir. Egzama da bu riskler arasında bulunmaktadır.

Dolaşım Bozuklukları ve Beyin Sağlığı

Fazla sıkı çorap lastikleri, damarları sıkıştırarak dolaşım bozukluklarına sebep olabilir. Ancak çorapla uyumanın beyin üzerinde doğrudan negatif bir etkisi olduğuna dair bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır. Uykuya geçişi kolaylaştırmak amacıyla elleri ve ayakları belirli bir ısıya getirmenin ise beyin sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

Uzmanlar, gece yatarken çorapların çıkarılmasını deri ve ayak sağlığı açısından önemli bulmaktadır. Çorapla yatmanın potansiyel risklerinden herhangi biri ortaya çıkarsa, bir uzmandan yardım alınması önerilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cübbeli Ahmet Mansur Yavaş'a hakaretten ifade verdi

Cübbeli Ahmet Mansur Yavaş'a hakaretten ifade verdi