Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Çandır Fasulyesinde Hasat Zamanı: Lezzetiyle Ünlenen Ürün Toplandı

Çandır Fasulyesinde Hasat Zamanı: Lezzetiyle Ünlenen Ürün Toplandı

Coğrafi işaretli Antalya piyazının olmazsa olmazı olan ve lezzetiyle ünlenen Çandır fasulyesinin hasatı yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çandır Fasulyesinde Hasat Zamanı: Lezzetiyle Ünlenen Ürün Toplandı
KAYNAK: İHA

Çandır Fasulyesinde Hasat Zamanı: Lezzetiyle Ünlenen Ürün Toplandı
Coğrafi işaretli Antalya piyazının olmazsa olmazı olan ve lezzetiyle ünlenen Çandır fasulyesinin hasatı yapıldı. Konyaaltı Belediyesi tarafından Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda ekimi yapılan fasulyeler toplandı.

Konyaaltı Belediyesi’nin Çandır Fasulyesi Ekimi
Konyaaltı Belediyesi’nin Yarbaşçandır Mahallesi’nde mülkiyeti kendisine ait 5 bin metrekarelik alanda ekimini yaptığı Çandır fasulyesinin hasadı tamamlandı. Coğrafi işaretli Antalya piyazının olmazsa olmazı olan Çandır fasulyesinin hasatı bayram havasında geçti.

Antalya’nın önemli bir değeri olan Çandır fasulyesinin yok olmasını engellemek ve ülke genelinde bilinirliğini artırarak bölge çiftçisini üretime teşvik etmek amacıyla ekilen fasulyenin hasatı üreticilerin yüzünü güldürdü.

Yarbaşçandır Mahalle Muhtarı Kemal Eke’nin Açıklamada bulundu
Çandır fasulyesinin Yarbaşçandır Mahallesi’nde 200 yıldır yetiştirildiğini, fakat son yıllarda bu üretimin kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten Yarbaşçandır Mahalle Muhtarı Kemal Eke, “Son zamanlarda Çandır fasulyesi kurumaya yüz tutmuştu. Ama Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’in desteğiyle belediyenin kendi arsasında yeniden Çandır fasulyesi yetiştirilmeye başlandı.

Yarbaşçandır Mahallesi sakini Ramazan Istıl da “Konyaaltı Belediyesi’nin çalışmalarıyla Çandır fasulyesi yeniden değerli hale geldi. Çandır fasulyesinin üretimi arttı. Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in Açıklamaları
Çandır fasulyesinin önemli bir değer olduğunu dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Sadece bu yörede üretilen bir tür Çandır fasulyesi. Bu üretim 200 yıllık. Fakat son yıllarda fasulye üretimi yok olmaya yüz tutmuş. Bu kültürün yok olmasını istemedik ve bu doğrultuda harekete geçerek bölgede 5 bin metrekare alanda fasulye ekimi yaptık.

Gelecek Planlar: Fasulye Şenliği
Konyaaltı Belediyesi’nin HayatPark’ta gerçekleştireceği Fasulye Şenliği de önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediye başkanından sporculara tatlı ikram!

Belediye başkanından sporculara tatlı ikram!