Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Buharda mantı nasıl pişirilir?

Buharda mantı nasıl pişirilir?

Mantı ağır geliyor diye tercih etmiyorsanız mutlaka buharda pişirme yöntemini deneyebilirsiniz. Klasik mantı dışında farklı mantı çeşitleriyle de sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Buharda mantı pişirme yöntemini çok seveceksiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Buharda mantı nasıl pişirilir?
MUHABİR: Kamer Durdu

Mantı ağır geliyor diye tercih etmiyorsanız mutlaka buharda pişirme yöntemini deneyebilirsiniz. Klasik mantı dışında farklı mantı çeşitleriyle de sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Buharda mantı pişirme yöntemini çok seveceksiniz.

Mantı Nedir?

Mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemektir. Türk mutfağının olduğu kadar diğer Orta Asya mutfaklarının da bir parçası olan mantı, eski SSCB ülkelerinde de popüler bir yiyecektir. Çin mutfağının en gözde yemekleri arasında bulunan Çin mantısı, pişirme yöntemi olarak da farklılık gösteriyor. Bizim geleneksel mantımıza göre farklı baharatları da içinde bulunduran Çin mantısını evde deneyebilirsiniz.

Buharda Mantı Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 250 gr un
  • 130 ml su
  • 50 gr taze soğan
  • 20 gr tuz
  • 40 gr taze maya
  • 15 gr zencefil
  • 20 ml istiridye sosu
  • 10 gr karabiber
  • 10 gr karışık baharat
  • 10 ml koyu soya sosu
  • 10 ml susam yağı

Yapılışı

1. Aşama:
 

Mayayı ılık suda eritin. Unun içerisine koyun ve dinlenmesi için 2 saat bekletin. Soğan ve zencefili ince ince doğrayın.

2. Aşama:
 

Hamurunuz dinlendikten sonra yoğurun. Bir kapta, tuz, karabiber, baharat, soya sosu, istiridye sosu, susam yağı, kıyma, taze soğan ve zencefil ekleyerek karıştırın.

3. Aşama:
 

Hamuru 15 eşit parça yaparak her birini orta büyüklükte açın. Açtığınız hamurun içerisine kıymalı harcınızı koyarak bohça şeklinde kapatın.

4. Aşama:
 

Buharlı tencerenin üzerine mantı hamurlarınızı yerleştirin ve 30 dakika kadar pişirin. Tenceresi olmayanlar için ise; bir tencereye su koyun ve üzerine sepet koyun. Mantı hamurlarınızı da bu şekilde de pişirebiliriz.

Afiyet olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve Tayyar Öz'e soruşturma açıldı!

Sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve Tayyar Öz'e soruşturma açıldı!