Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Bodrum mandalinasından sorbe yaptılar

Bodrum mandalinasından sorbe yaptılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, coğrafi işaretli mandalinadan yapılan sorbe dondurma yaz aylarında serinletici bir lezzet sunuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum mandalinasından sorbe yaptılar
KAYNAK: AA

Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'un coğrafi işaretli Bodrum mandalinası, yaz aylarında sorbe dondurma olarak damaklarda tat bırakıyor.

Bodrum doğumlu turizmci ve girişimci Erman Aras, babasından kalan bahçede yıllardır mandalinadan şeker ilavesiz ürünler elde ediyor. Aras, mandalinadan yaptığı lokum, reçel, pekmez, cips, marmelat ve gazoz gibi farklı ürünlerin yanında sorbe dondurma yapmaya da başladı.

A A 20240728 35251317 35251315 C O G R A F I I S A R E T L I B O D R U M M A N D A L I N A S I S O R B E D O N D U R M A O L A R A K D A M A K L A R D A T A T B I R A K I Y O R Result

Erman Aras, Bodrum mandalinasından 25'e yakın ürün elde ettiklerini belirtti. 'Sıfır atık' olarak çalıştıklarını ve her şeyi değerlendirdiklerini ifade eden Aras, Bodrum mandalinasının coğrafi işaretli çok kıymetli bir ürün olduğunu vurguladı. Bu aylarda mandalinanın yeşil formunun da olduğunu dile getiren Aras, 'Bodrum olarak yeşil formunu çok iyi kullanmalıyız. Bodrum'a gelen her misafirimize suyuna, sodasına, kokteyline, zeytinine, kahvaltısında mutlaka bu yeşil formunu kullanmalıyız. Bunu kullanırsak hem bahçeleri kurtaracağız, çok da değerli olacak.' dedi.

A A 20240728 35251317 35251316 C O G R A F I I S A R E T L I B O D R U M M A N D A L I N A S I S O R B E D O N D U R M A O L A R A K D A M A K L A R D A T A T B I R A K I Y O R Result

Bodrum Mandalinasından Sorbe de Yaptı

Mandalinayı kullandıkları en önemli yerlerden birisinin de dondurma olduğunu belirten Aras, 'sorbe' olarak sütsüz şekilde dondurma yaptıklarını ve dondurmaya mandalinanın yeşil formundan da biraz eklediklerini kaydetti. Aras, bu tatların çok özel olduğunu ve çocukların güvenle tüketebileceğini belirterek, 'Bu çocukluğumuzun tatları. İçinde katkı maddesi olmadığı için direkt mandalina suyundan yaptığınız zaman güvenle çocuklarınıza da yedirebileceğiniz, kendinizin de zevkle alabileceği bir ürün. Sorbeyi yurt dışında Michelin yıldızlı restoranlarda bir menüden diğer menüye geçerken ağız temizliği için kullanırlar. Yani ana menünün tadını alabilmeleri için önce sorbe ikram ederler. Sonra ana menüye geçersiniz. Bu dünyada gelenektir. Bodrum'da bu kadar güzel bir ürünümüz varken neden işletmelerimizde mandalina sorbemiz olmasın? Bence bunu kullanmalıyız. Bunu kullanırsak da bütün bahçelerin yeşil olarak kalmasını sağlarız. Bahçe sahipleri de ürünleri değerlenirse onlar da bahçelerine bakarlar. Bu ne demektir? Bol oksijenli bir Bodrum'a, sürdürülebilir bir turizme yıllar boyu sahip olabiliriz.' dedi.

A A 20240728 35251317 35251313 C O G R A F I I S A R E T L I B O D R U M M A N D A L I N A S I S O R B E D O N D U R M A O L A R A K D A M A K L A R D A T A T B I R A K I Y O R Result

Çocuklar İçin Çubuklu Sorbe

Erman Aras, ürünü çocukların yemesi için çubuklu olarak da hazırladıklarını belirtti. 'Çocukluğumuzun tadını tekrar yapmak istedik. En azından Bodrum'da bu coğrafi işaretli ürünün hakkını verelim istedik. Çünkü çok güzel bir ürün. Bence bunu herkes kullanmalı. İçerisinde yüzde 100 mandalina suyu, biraz salep var. Şeker koymuyoruz, elmayla tatlandırıyoruz. Bütün yaptığımız bu. Yerli ve yabancı tatilciler çok seviyorlar.' ifadelerini kullandı.


Bodrum'da coğrafi işaretli ürünleri kullanan bir restoranın sahibi ve Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Şef Tamer Özkan, coğrafi işaretli Bodrum mandalinasından elde edilen doğal sorbeyi çok beğendiğini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Oğluyla işletmede dondurmayı tadan ABD uyruklu Peter Mullin ise, 'Bodrum'da bu tür coğrafi doğal ürünleri bulmak çok güzel. Bodrum mandalinasını da çok beğendik. Bunun için işletmecilere teşekkür ediyorum.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Oyuncu Wilma Elles Kaza Geçirdi!

Ünlü Oyuncu Wilma Elles Kaza Geçirdi!