Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Aydın'da Kuraklıkla Başa Çıkmak İçin Yağmur Duası!

Aydın'da Kuraklıkla Başa Çıkmak İçin Yağmur Duası!

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yaşanan kuraklık nedeniyle vatandaşlar, yağmur duası ve geleneksel hayır yemeği organizasyonu düzenledi. Detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydın'da Kuraklıkla Başa Çıkmak İçin Yağmur Duası!

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde, kuraklıkla mücadele etmek için vatandaşlar, yağmur duası yaparken, gerçekleştirilen keşkek hayrında eller yağmur yağması için açıldı.

A W152696 07

Tarım alanlarında yaşanan kuraklık nedeniyle çözüm arayan Yenipazarlı vatandaşlar, Çarşı Mahallesi Topal Hüseyin mevkiinde bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla hazırlanan keşkekli hayır yemeğinin ardından yağmur duası gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Çarşı Mahallesi sakinleri tarafından 6 yıl önce başlatılan yağmur duası etkinliklerine ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

A W152696 02

A W152696 04

Geleneksel Bir Uygulama

Yağmur yağmaması sebebiyle 6 yıl önce bu organizasyonu başlattıklarını belirten mahalle sakinlerinden Muzaffer Fırat, "Geleneksel olarak sürdürdüğümüz bu organizasyona ilçe merkezi ve tüm kırsal mahallelerimizden yardım geldi. Allah herkesten razı olsun. Burada sadece yağmur duası için bir araya gelmiyoruz. Aynı zamanda şehitlerimizi ve cami açılışlarını da bu etkinliklerle anıyoruz" dedi.

A W152696 03

Su Kaynaklarının Önemi

Mahalle sakinlerinden Süleyman Kozbek ise suyun önemine dikkat çekerek, "Topal Hüseyin mevki, ovanın başlangıcıdır ve sulama kanalımızın yanındadır. Suyun değerini biliyoruz ve herkesin bilmesi gerekiyor. Evdeki çocuktan anne-babaya kadar herkesin su kullanımına dikkat etmesi gerekiyor. Her geçen yıl kuraklık artarken suyun önemi daha da belirgin hale geliyor. Teknoloji birçok soruna çare bulurken, kuraklık gibi önemli bir soruna çözüm bulamıyor. Bu gelenek, dayanışma ve doğaya verilen bir destektir. Allah her canlıyı susuz bırakmasın" şeklinde konuştu.

A W152696 01

A W152696 05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'de deprem oldu!

Çanakkale'de deprem oldu!