Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya’nın Özgün Lezzeti! Antalya Topak Kızartması

Antalya’nın Özgün Lezzeti! Antalya Topak Kızartması

Antalya'nın Kumluca bölgesine ait özgün bir lezzet olan "Antalya Topak Kızartması," coğrafi işaret olarak tescillendi. Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) işbirliği ile gerçekleştirilen coğrafi işaret çalışmaları sonucunda, bu yöresel et yemeği resmi olarak tanındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’nın Özgün Lezzeti! Antalya Topak Kızartması
KAYNAK: AA

Antalya'nın Kumluca bölgesine ait özgün bir lezzet olan "Antalya Topak Kızartması," coğrafi işaret olarak tescillendi. Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) işbirliği ile gerçekleştirilen coğrafi işaret çalışmaları sonucunda, bu yöresel et yemeği resmi olarak tanındı.

Antalya Topak Kızartması Nedir?

Antalya Topak Kızartması, özel baharatlarla tatlandırılmış kemikli keçi eti kullanılarak hazırlanan geleneksel bir yemektir. Kemikli keçi etinin özenle seçilmesi ve özel baharatlarla birlikte kızartılması, yemeğin ayırt edici özelliklerindendir. Pişirme aşamasında kullanılan kabuk tarçın da, yemeğin lezzet profilini belirginleştiren önemli bir unsurdur.

Tescil ve Denetim Süreci

Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, bu lezzetin Kumluca'nın geleneksel mutfak kültürünü yansıttığını ve özel günlerde ikram olarak tercih edildiğini belirtti. Başkan Avcıoğlu, "Tescil edilen bu lezzetin korunması için mahreç işareti ile satış yapan yerler Kumluca Belediyesi ve yerel tarım kuruluşları tarafından denetlenecek. Yılda en az bir kez yapılan denetimlerle ürün kalitesi güvence altına alınacak," şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Instagram erişim engeli sırasında AYM'den dikkat çeken paylaşım

Instagram erişim engeli sırasında AYM'den dikkat çeken paylaşım