Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'nın ikinci yüksek tepesi 3024 metre

Antalya'nın ikinci yüksek tepesi 3024 metre

Batı Antalya’nın en yüksek dağı olan Kızlar Sivrisi’nden sonra gelen ikinci yüksek dağdır. Bu dağ 3024 metre yüksekliğindedir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın ikinci yüksek tepesi 3024 metre

Akdağ, Batı Antalya’nın en yüksek dağı olan Kızlar Sivrisi’nden sonra gelen ikinci yüksek dağdır. Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası’nda bulunan bu dağ, 3024 metre yüksekliğindedir. Akdağ, kayalık sırtların zirvede birleştiği karstik bir dağdır. Dağın üzerinde buzul vadileri, morenler ve hörgüç kayalar görülebilir. Akdağ, Beydağları’nın bir parçası olarak Kaş ve Fethiye arasında yükselir. Uzaktan bakıldığında çok zor ulaşılabilecek gibi görünse de, eteklerindeki yeşil alanlar ve coğrafi çeşitlilikler yaylacıların konakladığı yerlerdir.

Yaylalar, yazın sıcaktan kaçan ilçe halkının soluklanabileceği yerlerdir. Temiz dağ havası, yeşil doğası ve güzellikleriyle harika manzaralar sunar. Özellikle elması, armudu ve sedir ağaçlarıyla meşhur olan Gömbe Yaylası, doğa severlerin ve fotoğrafçıların uğrak yeridir.

Akdağ, su kaynakları açısından da zengindir. Birçok gölü vardır. Kartal, Yeşilgöl, Büyük Karagöl, Sarı Göl, Küçük Karagöl, İkizgöller, Bucak Gölü gibi göller Akdağ’ı ‘Göller Diyarı’ yapar. Bazı göllerin suyu yaz sonunda azalsa da, Yeşilgöl ve Büyük Karagöl gibi göllerde bol su bulunur.

Akdağ’ın bir başka gizli güzelliği de Uçarsu Şelalesi’dir. Akdağ’ın tepelerine yakın bir kaynaktan çıkan su, gökyüzüne doğru fışkırır ve şelale olur. Bu şelale, kayaların arasından akarken, büyüleyici bir görüntü oluşturur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da yıllarca hapis cezası olan kaçak böyle yakalandı

Antalya'da yıllarca hapis cezası olan kaçak böyle yakalandı