Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'da sıcak hava rekor kırdı: Termometreler 43 dereceyi gösterdi

Antalya'da sıcak hava rekor kırdı: Termometreler 43 dereceyi gösterdi

Antalya'da termometreler 43 dereceyi gösterirken, sıcak hava nedeniyle kent sakinleri sahillere akın etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya'da termometreler 43 dereceyi gösterdi ve sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklar boşaldı. Kent sakinleri sahillere akın ederek serinlemek için denize girdi ve yakıcı güneşten korunmak için şemsiyelerini açtı.

Antalya'da sıcak hava rekor kırdı: Termometreler 43 dereceyi gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu Antalya, deyim yerindeyse yanıyor. Termometreler 43 dereceyi gösterirken, nem oranıysa yüzde 30 ila 40 bandında seyretti. Sıcaktan bunalan kent sakinleri ve tatilciler sahillere yöneldi. Sahile yürüyerek giden birçok vatandaş, kışın yağmurlu havada kullandıkları şemsiyeleri bu sefer güneşten korunmak için açtı.

Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk yaşandı

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde hem yerli hem de yabancı tatilciler yoğunluk oluşturdu. Sahilde bol bol denize girip serinleyenlerin yanı sıra güneşlenenler de vardı. Bazı vatandaşlar ise sadece ağaç gölgelerinde yakıcı güneşten korunmaya çalıştı. Normalde fotoğraf çekinmek için yarışılan Konyaaltı Sahili'ni kuşbakışı gören seyir terasının boşaldığı görüldü.

Antalya'da sıcak hava rekor kırdı: Termometreler 43 dereceyi gösterdi

'Bu kadar sıcak olacağını tahmin etmiyordum'

Terasa gelen vatandaşlardan Burak Doğan, 'ÇÇok sıcak. Kimse arabadan inemiyor. Bugün karne günüydü, veliler bile arabaların içinde bekledi. Denize girip vatandaşlar serinliyor. Çalışanlar için çok zor' dedi.

Sıcaktan bunalıp kendini sahile atanlardan Aleyna Yörük ise, 'Hava birden sıcak oldu. Biz de kendimizi denize attık. Aynı zamanda da güneşleniyoruz. Sahil çok kalabalık. Herkes sıcaktan kaçıp buraya gelmiş. Bu kadar sıcak olacağını tahmin etmiyordum' diye konuştu.

Meteoroloji'den yeni uyarı

Meteoroloji verilerine göre sıcak hava yarın da etkisini sürdürecek. Kentte sıcaklıkların yüksek seyretmesi beklenirken, vatandaşların dikkatli olmaları ve güneşten korunmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim-Sen Antalya: Şeriat değil laik eğitim istiyoruz

Eğitim-Sen Antalya: Şeriat değil laik eğitim istiyoruz