Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya’da Minik Dostlar Ailelerine Kavuştu

Antalya’da Minik Dostlar Ailelerine Kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2023 yılında 321 sokak hayvanını yeni aileleriyle buluşturarak onları sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Minik Dostlar Ailelerine Kavuştu
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2023 yılında 321 sokak hayvanını yeni aileleriyle buluşturarak onları sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Ayrıca, merkezde 2 bin 481 sokak hayvanı kısırlaştırıldı ve 282 ortopedi operasyonu gerçekleştirildi.

Modern Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesi’nde 42 metrekare alanda hayata geçirdiği Türkiye’nin en modern Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarına yuva oluyor. Merkezde misafir edilen sokak hayvanları, kalıcı aileler bulabilmek amacıyla sahiplendiriliyor. 2023 yılında merkezde barınan 321 sokak hayvanı yeni aileleriyle buluşturuldu. Merkezde halen 701 kedi ve köpek, sıcak bir yuvaya kavuşmak için sahiplerini bekliyor.

A W116616 07

Kısırlaştırma Çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sadece sahiplendirme değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altına almak adına başarılı bir kısırlaştırma çalışması yürütüyor. Bugüne kadar merkezde 2 bin 481 sokak hayvanı kısırlaştırıldı ve sokak hayvanlarının kontrollü bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri sağlandı.

Ortopedi Operasyonları

Ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, hasta reviri, acil müdahale gibi bölümlere sahip olan merkezde, ortopedi operasyonları da gerçekleştiriliyor. 2023 yılında merkezde 282 sokak hayvanının ortopedi operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Yeni Sahiplerini Bekleyen Hayvanlar

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarete gelen Ebru Öğüt, kızı için köpek sahiplenmek istediklerini söyledi. Öğüt, “Kızım Masal köpekleri çok seviyor. Bunun için buraya gelip bir köpek sahiplendik. Satın almak değil sahiplenmek istedik. Kızım köpekle çok iyi anlaştı ve birbirlerini çok sevdiler. İsmini prenses koymak istiyor. Prensesi sahiplenip götüreceğiz. Artık bizim evimizde yaşayacak. Buraya her geldiğimizde çok temiz ve bakımlı görüyoruz. Başkanımız Muhittin Böcek’e böyle bir tesis yaptığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sahiplendirme işlemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, arayarak doğrudan merkeze ulaşabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
5. kattan park halindeki araca çakıldı

5. kattan park halindeki araca çakıldı