Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'da anlamlı proje: Sokak hayvanları sahipsiz değil

Antalya'da anlamlı proje: Sokak hayvanları sahipsiz değil

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde Karaalioğlu Parkı İtfaiye İstasyonu yanına kurulan alanda, 50 sokak hayvanı yeni sahiplerinini bekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da anlamlı proje: Sokak hayvanları sahipsiz değil
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, projenin amacını şu sözlerle açıkladı: "Hayvanlarımıza temel eğitim verdik. İnsanlar hayvanlar sahipleniyor ama bu hevesten zamanla sıkılıyorlar. İnsanlarımız yanında söz dinleyen, tuvalet eğitimi olan can dostları istiyor. Bu ihtiyaca yönelik bir çalışma yaptık. Uzun vadede yuvalanmalarını istiyoruz. Temel ve tuvalet eğitimiyle yeni yuvalarında sıkıntı yaşamadan uzun sürelerde yaşamalarını istiyoruz."

Projeye destek veren vatandaşlardan Nilay Başer, "Çalışmayı çok başarılı buluyorum. Burada ayrıca kedi ve köpeklerle ilgili birime ulaşabiliyoruz. Umarım herkes bu canları sahiplenir. Hepsi ömürlük bir yuva bulur" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdür Aslı Kılıç ise, "Sahiplendirebilmeyi arttırabilmek adına, bu canlarımıza temel eğitim verdik. Sahipleri gezdirirken tasma ile çekiştirmesin istedik. Aşıları yapıldı, çipleri takıldı şu an yeni sahiplerini bekliyorlar" ifadelerini kullandı.

Köpek eğitmeni Büşra Büyük, projenin önemine dikkat çekerek, "Sokak hayvanlarının bizler ihtiyacı var. Onları korumamız sahiplenmemiz gerekir. O nedenle bu proje çok önemli buluyorum. Umarın bu projeden örnek alırlar. Başka bir yerden parayla almak yerine, bu hayvanların ailesi olmak çok güzel" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Uysal'dan Muratpaşa'nın Sultanlarına moral ziyareti

Başkan Uysal'dan Muratpaşa'nın Sultanlarına moral ziyareti