Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya Körfezi’nde Göçmen Denizanaları Gözlemlendi

Antalya Körfezi’nde Göçmen Denizanaları Gözlemlendi

Antalya Körfezi’nde, çapları bir şemsiye büyüklüğüne ve ağırlıkları 10 kiloya kadar ulaşabilen göçmen denizanalarının (Rhopilema nomadica) geçişi dron ile kaydedildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Körfezi’nde Göçmen Denizanaları Gözlemlendi
KAYNAK: İHA

Antalya Körfezi’nde, çapları bir şemsiye büyüklüğüne ve ağırlıkları 10 kiloya kadar ulaşabilen göçmen denizanalarının (Rhopilema nomadica) geçişi dron ile kaydedildi. Bu denizanalar, normalde Akdeniz açıklarından geçerken, poyrazın oluşturduğu akıntı nedeniyle kıyı geçişi yapıyorlar.

Akdeniz’deki Akıntılar ve Denizanaları

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, denizanalarının Akdeniz’deki ana akıntılarla, İsrail, Lübnan, Suriye ve İskenderun Körfezi kıyılarından sürüklenerek Rodos’a doğru bir geçiş yaptığını belirtti. Poyrazın yüzey akıntısını açığa doğru sürüklemesi ve orta suyun kıyıya doğru çekilmesi nedeniyle, açıktan geçen denizanalarının bir kısmı Antalya’nın iç Körfezi’ne girdi.

“Dokunmayın” Uyarısı

Prof. Dr. Gökoğlu, bu türün başıboş gezen, Kızıldeniz göçmeni, büyük ve beyaz denizanalar olduğunu ve dokunulduğunda yanma, kızarıklık, döküntü ve tahrişlere neden olabileceğini belirtti. Gökoğlu, bu konuda balıkçıların çok şikayeti olduğunu ve ağlarda çok toplandıklarını ifade etti. Bu nedenle, denizanalarına temas etmemek önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Karayolları’nda İşçi Eylemi

Antalya Karayolları’nda İşçi Eylemi