Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı proje: 'Yeşeren Umutlar'

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı proje: 'Yeşeren Umutlar'

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, 'Yeşeren Umutlar' projesiyle Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileriyle bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı proje: 'Yeşeren Umutlar'
MUHABİR: Kamer Durdu

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, çocuklarda doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı oluşturmak için 'Yeşeren Umutlar' isimli projeyle önemli bir adım attı.

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı proje: 'Yeşeren Umutlar'

Antalya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileriyle bir araya gelen üniversite öğrencileri, BİLSEM yerleşkesinde bulunan seralarda çeşitli sebze, meyve ekimi ve bahçede fidan dikimi gerçekleştirdi.

Proje koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Özlem Mansuroğlu Reyhan üstlenirken, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilere ekimi yapılan ürünlerin özellikleri ve yetiştirilirken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.

'Geleceğe yönelik bir adım atmak istedik'

Proje kapsamında doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı konusunda farkındalığı 'üretim' üzerinden yaratmayı hedeflediklerini belirten Öğr. Gör. Özlem Mansuroğlu Reyhan, tüketim odaklı bir ortamda doğanın ve insanların zarar gördüğünü vurguladı. Doğayı korumanın tarım üretiminin doğru biçimde yapılmasıyla mümkün olduğunu söyleyen Reyhan, 'Bu projede çocuklara doğa sevgisi aşılamak, geleceğe yönelik bir adım atmak istedik. Küçük bir dokunuş bile önemli farklar yaratabilir' dedi.

Projeyi gerçekleştiren üniversite öğrencilerinden Teslime Vural, amaçlarının çocuklarda doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı farkındalığı yaratmak olduğunu belirtti. Vural, etkinlik sırasında çocukların merak ve heyecanının kendilerini de motive ettiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Destici'den CHP Lideri Özgür Özel'e Ziyaret

Mustafa Destici'den CHP Lideri Özgür Özel'e Ziyaret