Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Adana Kozan'da dut pekmezi üretimi başladı

Adana Kozan'da dut pekmezi üretimi başladı

Adana'nın Kozan ilçesinde, köylüler Kurban Bayramı ile birlikte odun ateşinde dut pekmezi üretmeye başladı. Özellikle bağışıklık ve karaciğer sağlığı için şifa deposu olarak bilinen dut pekmezi, zorlu bir sürecin ardından sofralara geliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Kozan'da dut pekmezi üretimi başladı
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesinde, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte köylüler odun ateşinde dut pekmezi üretimine başladı. Özellikle kışın şifa olarak tüketilen bu pekmez, köylülerin yoğun çalışmaları sonucunda elde ediliyor.

A W229496 06 Result

Önce Dut Hasadı

Kozan'ın bin rakımlı Münük Mahallesi'nde yaşayan Gök ailesi, dut ağaçlarından hasada başlayarak odun ateşinde pekmez hazırlığına girişti. Siyah ve beyaz dutları toplayan aile, bunları kazanlarda kaynatarak pekmez haline getiriyor. Gök ailesi, aşırı sıcaklara aldırış etmeden, zorlu bir süreci göze alarak üretim yapıyor.

Şifa Deposu: Dut Pekmezi

Köylüler, ürettikleri dut pekmezini bağışıklık ve karaciğer sağlığı için şifa deposu olarak kullanıyor. Ali Gök, bu zorlu süreci anlatırken, "Sabah ezanı sonrası dut hasadına başlarız. Ardından odun ateşini yakar, kazanlarda saatlerce karıştırırız. İlk olarak süzeriz, ardından pekmez olması için 5-6 saat kaynatırız. Karaciğer ve bağışıklık için bu pekmezi ilaç olarak tüketiriz. Fazlasını satarak ev ekonomimize katkıda bulunuruz," dedi. Gök ailesi, pekmezin zorlu ve meşakkatli bir yapım sürecine sahip olduğunu ve kışın şifa olarak tükettiklerini belirtti.

A W229496 01 Result

Ekonomik Katkı ve Satış

Köylüler, fazla ürettikleri pekmezi satarak ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Ali Gök, pekmezin köyde çok yaygın olarak kullanıldığını ve kilosunu 200 TL'den sattıklarını ifade etti. Bu sayede hem sağlıklarına katkı sağlıyorlar hem de ekonomik açıdan desteklenmiş oluyorlar.

A W229496 03 Result

[related-posts color="bg-primary"][/related-posts]

A W229496 04 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
17 Haziran TV Yayın Akışı: Bugün Hangi Programlar Var? | TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV

17 Haziran TV Yayın Akışı: Bugün Hangi Programlar Var? | TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV